З початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2020 року. Річну податкову  декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни та самозайняті особи, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

        Державною податковою службою України  з метою забезпечення зручності платників податків  запроваджено новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

       В  межах нового електронного сервісу  фізична особа – платник податків засобами  Електронного кабінету зможе отримати у відповідь на запит відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

       Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований починаючи з 1 кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість  кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).

       Електронний документ, засвідчений  кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

     Інструкція щодо дій користувача для отримання  такого електронного документа знаходиться в частині  Електронного кабінету в розділі: Допомога – ЕК для громадян - Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. 

  Перевірити достовірність електронного документа можна через вебпортал  Центрального засвідчу вального органу в розділі: Довірчі послуги – Перевірити підпис за посиланням http://czo.gov.ua/verify. Одержувач документа отримує можливість ідентифікувати підписувача документа та перевірити цілісність електронного документа.

       Крім того, ГУ ДПС у Донецькій області нагадує  корисні посилання, на яких розміщені  інформаційні відеоматеріали (з посиланнями на субсайт ГУ ДПС у Донецькій області (далі – субсайт ГУ ДПС) та Youtube ГУ ДПС у Донецькій області (далі - Youtube ГУ ДПС)): «Податкова Донеччини продовжує кампанію декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року»:

- Субсайт ГУ ДПС: https://dn.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/7248.html

-   Youtube ГУ ДПС: https://www.youtube.com/watch?v=KRGRBvkLlt4&t=150s.