Поліцейські Донеччини інформують щодо безпеки дітей під час надзвичайної ситуації

  Правоохоронці вживають всіх необхідних заходів щодо посилення безпеки та роз’яснювальної роботи серед населення та надають алгоритм дій дітям та персоналу навчальних закладів у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів.  

Засідання робочої групи з питань погашення податкової заборгованості, заборгованості із заробітної плати

22 лютого 2022 року під керівництвом селищного голови Василя МІТЬКО було проведено чергове засідання робочої групи з питань погашення податкової заборгованості, заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. У засіданні взяли участь начальник Нікольської ДПІ ГУ ДПС України у Донецькій області Олександр КУРОЧКІН, головний державний ревізор-інспектор Мангушського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Донецькій області Наталя СААКОВА, начальник Нікольського відділу державної виконавчої служби у Маріупольському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Ганна МОСТОВА, головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 5 ГУ ПФУ в Донецькій області Вікторія ЛЄПЄХІНА, працівники структурних підрозділів селищної ради, старости. Членами робочої групи обговорювались питання з ліквідації заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, з легалізації зайнятості населення та виплати заробітної плати. Розглянуто стан погашення заборгованості зі сплати податків та зборів перед бюджетом Нікольської селищної територіальної громади, стан погашення заборгованості підприємств, установ та ФОП громади зі сплати ЄСВ до ПФУ. Після обговорень, членам робочої групи було надано протокольне доручення щодо продовження роботи з погашення заборгованості та легалізації заробітної плати.

Підготовка до пленарного засідання сесії

В селищній раді під керівництвом селищного голови Василя МІТЬКО триває підготовка до пленарного засідання 25 сесії 8 скликання, що відбудеться 25 лютого 2022 року. Сьогодні відбулось спільне засідання постійних комісій, на яких депутати селищної ради розглядали проєкти рішень, які будуть виноситись на засідання сесії. В роботі комісій участь взяли секретар селищної ради Михайло ПАВЛИШИН, заступники селищного голови Сергій ЮЗВІНКЕВИЧ та Тетяна МАРТИЩЕНКО.

Відбувся звіт селищного голови про роботу у 2021 році перед громадою

Сьогодні, 21 лютого 2022 року, селищний голова Василь МІТЬКО  відзвітував перед Нікольською громадою про свою роботу у 2021 році. На звіті були присутні мешканці старостинських округів, представники трудових колективів, працівники комунальних закладів, громадськість, депутати.  Селищний голова докладно розповів про проведену роботу  за всіма напрямами: виконання бюджету, Програми соціально-економічного розвитку,  роботу у галузі освіти, культури, фізкультури та спорту, соціального захисту, охорони здоров'я населення, житлово -комунального господарства, плани щодо ремонту доріг, встановлення освітлення у населених пунктах селищної ради, розповів про плани на 2022 рік. Звіт за посиланням: https://www.facebook.com/100065943904832/videos/652677029393945/  Також селищний голова відповів на питання та пропозиції  присутніх жителів громади стосовно фінансування, оптимізації та роботи у 2022 році закладів освіти та закладів охорони здоров'я громади, роботи сімейних лікарів, ремонту доріг, встановлення освітлення у всіх населених пунктах громади, території, видалення насаджень, розчистки звалища, недопущення видобутку цирконію на території Нікольської громади  та інші питання.  Селищний голова запевнив присутніх, що всі питання та звернення будуть розглянуті, та він разом з командою Нікольської селищної ради  буде працювати й надалі на благо мешканців та розвивати громаду згідно прийнятої на сесії Стратегією розвитку на 2022-2027 роки.

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні

Згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення 48 осіб. Героями Небесної Сотні стали більше сотні загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Сьогодні, в умовах війни на сході України, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції, визвольних змагань часів Другої світових війн. Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет. . І ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України! Сьогодні ми не повинні зрадити тих, хто зробив мужній крок до самопожертви та безсмертя! Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю і майбутнє нашої країни! Слава Україні!

19 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ

Державний Герб України —це один із чотирьох офіційних символів поряд з Прапором, Гімном і Конституцією.   19 лютого1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців.   Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території.   Ми пишаємося своїми національними символами, традиціями, культурою та людьми. Цінуймо своє, шануймо символи! З Днем Державного Герба!

Виїзний прийом громадян у Бойовському старостинському окрузі

Сьогодні, 18 лютого 2022 року, селищний голова Василь МІТЬКО провів виїзний прийом громадян у Бойовському старостинському окрузі. На прийом звернулись мешканці с.Бойове, Малинівка, Суженка з питаннями щодо недопущення закриття школи у с.Бойове, роботи аптеки, капітального ремонту дороги, ремонту павільйону зупинки, вирубки посадок, виділення дров, оформлення матеріальної допомоги, забезпечення житлом учасника АТО, питання підвозу дітей до смт Нікольське для відвідування гуртків та спортивних секцій. На переважну більшість питань від мешканців округу були надані усні роз'яснення , інші питання поставлені на контроль та будуть вирішені у визначений законодавством термін.  

Виїзний прийом громадян у с.Новоянисоль

17 лютого 2022 року відбулась зустріч селищного голови Василя МІТЬКО з мешканцями с.Новоянисоль. На зустрічі були присутні перший заступник селищного голови Сергій ЮЗВІНКЕВИЧ, заступник селищного голови Тетяна МАРТИЩЕНКО, начальник відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій Михайло МЄСКЄВ, директор КНП "Нікольський ЦПМСД" Олена ЧЕРНИЦЯ. Мешканці звернулись до голови з питаннями, які турбують їх вже не перший рік. Основне питання - не допустити закриття фельдшерського пункту та скорочення ставки фельдшера, щоб жителі не залишились без первинної медичної допомоги. Селищний голова та директор КНП "Нікольський ЦПМСД" надали роз'яснення про роботу та фінансування медичних установ, про необхідність заключення декларацій з лікарями. Також були звернення з питань ремонту доріг, встановлення освітлення, заключення договорів на вивіз сміття та встановлення контейнерів, перевезення дітей шкільними автобусами, надійшли скарги на графік руху рейсового автобусу. Всі питання будуть вирішені у найближчий час.