До уваги! Відсторонення від роботи невакцинованих працівників!

З 31 січня, набирає чинності наказ про відсторонення від роботи нових категорій працівників, які не зробили обов’язкове для них щеплення від COVID-19. Це співробітники: органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій. Працівники цих установ, які не отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Це не стосуватиметься тих людей, які мають абсолютні протипоказання до вакцинації проти COVID-19 та отримали медичний висновок для підтвердження цього. Вакцинуватися можна у найближчому центрі/пункті вакцинації.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. Бій під Крутами став успішною оборонною операцією. Наступ переважаючих сил ворога було зупинено на декілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу.

Пауерліфтинг - спорт не для слабких.

  Цей вид спорту вважається перспективним та доступним для людей різного віку. В нашій громаді значна увага приділяється розвитку фізичної культури та спорту, є достатня спортивна база. Вихованням юних спортсменів займається Нікольська ДЮСШ, в якій окрім існуючих секцій планується відкрити секцію з пауерліфтингу. Це питання на даний час рогзлядається керівництвом громади та буде заслухано на черговому засіданні сесії селищної ради. Звісно, для того щоб проходили заняття, потрібен спеціаліст - тренер з цього виду спорту. Сьогодні селищний голова Василь МІТЬКО зустрівся з майстром спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіоном світу 2016, 2018 років, неодноразовим чемпіоном України та Європи Олександром РУБЕЦЬ, який має намір займатись з дітьми Нікольської громади. На чемпіонаті у м.Дружківка у січні цього року Олександр виступав за нашу Нікольську громаду та став переможцем, отримавши путівку на Чемпіонат України. Олександр народився у м.Курахове, з 14 років займається пауерліфтингом, його тренери - президент обласної Федерації з пауерліфтингу Іван ЗБАНДУТ та особистий тренер Катерина БОРОДАЙ-ЗБАНДУТ. Зараз перед спортсменом завдання - успішно виступити на Чемпіонаті України, де він буде представляти Нікольську громади. Бажаємо успіху!

Засідання комісії з питань ТЕБ і НС

У ЗВ'ЯЗКУ З РОСТОМ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРВІ З 31 СІЧНЯ ДЛЯ УЧНІВ 1-4 КЛАСІВ НІКОЛЬСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ "СОФІЯ" ТА НІКОЛЬСЬКОЇ ЗОШ №1 ім.ЯКИМЕНКА (опорна школа) ОГОЛОШЕНИЙ КАРАНТИН, УЧНІ 5-11 КЛАСІВ НІКОЛЬСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ "СОФІЯ" ТА НІКОЛЬСЬКОЇ ЗОШ 1 ім.ЯКИМЕНКА (опорна школа) БУДУТЬ НАВЧАТИСЬ ДИСТАНЦІЙНО ДО СТАБІЛІЗАЦІЇ СИТУАЦІЇ - таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,яке відбулось у селищній раді під головуванням Василя МІТЬКО. Всі інші заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти селищної ради будуть працювати у звичайному режимі.   Члени комісії затвердили план роботи селищної комісії з питань ТЕБ і НС на 2022 рік. Заступник начальника управління - начальник відділу запобігання НС Маріупольського районного управління ГУ ДСНС України Роман ДОБРИЦЯ доповів з з питання щодо попередження пожеж та загибелі людей на них на території селищної ради та з питання щодо утворення місцевих (добровільних) пожежно - рятувальних підрозділів на території селищної ради. Загалом на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС було розглянуто та детально обговорено 5 питань.

Селищний голова Василь МІТЬКО та начальник 26 ДПРЗ Сергій ПАНДАЗІ отримали новий пожежний автомобіль для Нікольської громади.

27 січня за участю голови Донецької облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації Павла КИРИЛЕНКА та начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Олексія МІГРІНА відбулась передача основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, спорядження та обладнання керівництву підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Донецькій області в м. Краматорськ, м. Маріуполь, м. Волноваха, м. Бахмут, м. Покровськ, м. Торецьк, м. Селидове та смт Нікольське.      

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Сьогодні ми гортаємо одну із найтрагічніших сторінок історії єврейського народу під назвою Голокост. У цьому слові закодовані трагедія народу та пам'ять про мільйони життів, які насильницьки відійшли поза межі буття. Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини – НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ! У період Другої світової війни на території області нацистським окупаційним режимом було знищено близько 30-ти тисяч осіб єврейської національності. На території міста Донецька у 1942 році існувало єврейське гетто, через яке пройшли тисячі євреїв, проте точне їх число залишається й досі невідомим. Крім того, наймасовішими місцями знищення євреїв є: Бахмут – в алебастровому забої Артемівського заводу шампанських вин понад 3000 жителів міста, більшість з яких були представниками єврейської спільноти, були живцем замуровані в камері № 46. Костянтинівка – знищено близько 5 000 осіб. Найчастіше місцем розстрілів була Сергіївська балка. Краматорськ – знищено близько 7 000 мешканців міста. Їх розстрілювали у кам'яному кар'єрі (сел. Іванівка), глиняному кар'єрі, біля Червоної Скелі та в сел. Ясногірка. Маріуполь – знищено близько 16 000 осіб. Наймасовіші розстріли відбувалися поблизу сел. Агробаза. Загалом гітлерівський окупаційний режим винний в загибелі 1,5 млн євреїв на території України. Ті, хто залишилися живими, урятувалися насамперед завдяки місцевим мешканцям. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. Все більше часу відділяє нас від тих страшних подій. Україна йде європейським шляхом. Ми будуємо наше суспільство на основі принципів демократії, гуманізму, толерантності та соціальної справедливості. У ньому немає і не повинно бути місця расовому насиллю та агресії. Тож, віддаючи данину пам’яті жертвам нацизму, схилимо голови перед безневинно закатованими жертвами Голокосту. Світла пам'ять загиблим!

Рятувальники нагадали мешканцям основні заходи безпеки

З метою запобігання гибелі людей під час пожеж на території Нікольської селищної ради, інспекторами Маріупольського районного управління було проведено агітаційно-роз'яснювальну роботу серед мешканців смт Нікольське, Нікольської селищної ради на тему "Правила пожежної безпеки у побуті". Рятувальники нагадали мешканцям основні заходи безпеки щоб уберегти свою оселю від неприємностей.

До відома суб’єктів господарювання!

  Для упередження порушення цінового законодавства, доводимо до відома, що з метою стабілізації ринку роздрібної торгівлі продовольчими товарами постановою КМУ від 12.01.2022 №1 внесені зміни до пункту 41 (4) постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», відповідно яких на період дії карантину встановлюється рівень граничної торгівельної надбавки не більш 10% оптово-відпускної ціни на: Хліб житньо-пшеничний; Батон; Крупу гречану; Цукор-пісок; Борошно пшеничне вищого гатунку; Макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку; Молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці); Олію соняшникову; Яйця курячі категорії С1; Птицю (тушку курячу); Масло вершкове жирністю 72,5%; Гранична торгівельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових, та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.