За останні десятиріччя між Україною та Грецією склалися міцні міжнародні відносини і Маріупольський район грає важливу роль у цих відносинах. У Маріуполь завітала делегація із Греції на чолі з міністром закордонних справ Греції Нікосом ДЕНДІАСОМ. Міністра супроводжували Надзвичайний і Повноважний посол Греції в Україні Васіліос БОРНОВАС і голова Федерації грецьких товариств України Олександра ПРОЦЕНКО-ПІЧАДЖІ. В рамках робочого візиту міністр зустрівся з секретарем міської ради Ксенією СУХОВОЮ, головою Маріупольської районної ради Степаном МАХСМОЮ, а також заступниками міського голови та керівниками громад. Секретар Маріупольської міської ради Ксенія СУХОВА презентувала Стратегію розвитку міста до 2030 року. Показала якими швидкими темпами змінюється Маріуполь та які перспективи розвитку ще чекають на його жителів. Селищний голова Василь МІТЬКО також взяв участь у зустрічі.
?
У ході робочого візиту грецька делегація зустрілась з керівництвом Маріупольського державного університету, Федерації грецьких товариств України в м.Маріуполь, відвідав Сартанську громаду та поспілкувався з грецькою діаспорою.
Нікос Дендіас зазначив, що грецька сторона уважно стежить за ситуацією на Сході України. Уряд Греції готовий і надалі дієво допомогати грецькій громаді.
Також міністр закордонних справ відмітив, що його вразило, як швидко Маріуполь стає сучасним, комфортним містом. Розвиваються економічні та культурі відносини.Зауважив, що Маріуполь — дуже гарне місто, яке з кожним роком розвивається та стає ще красивішим.
Фото без опису