31 січня 2022 року селищний голова Василь МІТЬКО взяв участь у засіданні робочої групи з формування «Практик міжмуніципального співробітництва громад Маріупольського району та міста Маріуполь», на якому обговорювали питання про об'єднання та розвиток бізнесу Маріупольського району.
У ході наради учасники обговорили спільні заходи, спрямовані на розвиток бізнесу в Маріупольському районі та пропозицію щодо створення ресурсного центру, який має об'єднати малий та мікробізнес, для комплексного розвитку та підтримки. Особливу увагу приділили питанню активної взаємодії між органами державної влади, місцевого самоврядування та бізнесу.
«Сучасний світ надає безліч можливостей для виробника. Та людей треба навчати і доносити до них цю інформацію. Навіть щодо закупівлі. Фермери питають, чому школи купують яблука у когось дорожче, аніж вони продають? Відповідь одна: тому що для продажу в комунальні установи потрібно виходити на закупівлі через Prozorro, мати сертифікати та займатися цим питанням. Ланцюг "виробив — привіз — продав" тут теж на працює. Але ніхто не зачиняє ринок збуту для таких фермерів», — пояснює Степан Махсма.
?
Планується розробити чіткий механізм взаємодії, аби потім результати дискусії втілилися у стратегії розвитку громад та району і надали можливість місцевим виробникам збувати свою продукцію в повному обсязі та нарощувати об'єми виробництва, а місцевому населенню — споживати найякісніші товари за конкурентною ціною.
Фото без опису