Рейтинг громад

До Вашої уваги громади Донецької області за рейтингом, станом на 01.01.2022р. За результатами обробки наданої громадами інформації, Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформований черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад у 2022 році.

Нарада з питань реалізації інфраструктурних проєктів

Сьогодні заступник селищного голови Тетяна МАРТИЩЕНКО та начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Петро МАРКОВ взяли участь у нараді щодо стану реалізації інфраструктурних проєктів на території Мангушської та Нікольської територіальних громад під головуванням заступника голови Маріупольської райдержадміністрації Олексія ВОРОБЙОВА. Обговорили терміни реалізації, стан фінансування та обсяги виконаних робіт на об’єктах, терміни введення об’єктів соціальної інфраструктури в експлуатацію. У зустрічі взяли участь підрядних організацій, які виконують будівельні роботи на об’єктах.

Свято Водохреща

19 січня, на свято Хрещення Господня, у с.Бойове приїхали сотні гостей, щоб освятити воду у храмі. Серед прихожан селищний голова Василь МІТЬКО, голова приходської ради Свято-Покровського Храму Юрій ТЕРНАВСЬКИЙ, керівники та працівники підприємств, студенти та учні, військовослужбовці. Після святкової літургії настоятель Свято-Покровського Храму протоієрей Миколай посвятив воду та щедро окропив кожного хрещенською водою. Після освящення води парафіяни з іконою Богоявлення та хоругвями пройшли Хресним ходом до сільського ставка. Гостей свята із м.Маріуполь та населених пунктів громади було дуже багато. На водоймі була підготовлена купель у вигляді хреста, деревяний місток, теплі палатки з обігрівачами. Отець Миколай освятив водойму та благословив усіх, хто вирішив проявити міцність віри та очиститись душевно. Одним з перших пірнув в освячену “іордань” Юрій Тернавський. Незважаючи на холод та сніг, бажаючих було дуже багато. Чергували медики та рятувальники. На березі водойми виступали творчі колективи Нікольської мистецькорї школи, пригощались гарячим шашликом, сюрпою, пловом, випічкою, гарячими напоями. Організатори свята зауважили, що з кожним роком Хрещення в с.Бойове збирає ще більше гостей. Яскраве свято та народні гуляння - тому підтвердження.

До уваги керівників підприємств та роботодавців!

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля від 31.08.2021 №38421/1/1-21 Міністерством економіки України спільно з Державною службою України з питань праці створено інформаційну платформу для оперативного інформування про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах і організаціях.

Засідання виконкому селищної ради

18 січня 2022 року, відбулось засідання виконкому під головуванням селищного голови Василя МІТЬКО. На порядку денному засідання виконому було розглянуто 16 питань. Начальник відділу економічного розвитку Світлана ПАНІОТОВА детально розповіла про концепцію та цілі Стратегії розвитку Нікольської селищної територіальної громади до 2027 року, основні напрямки розвитку та роботи громади до 2027 року. Члени виконкому одноголосно погодили Стратегію та рекомендували винести дане питання на розгляд сесії селищної ради. З питань, що стосуються соціального захисту та захисту прав неповнолітніх доповіли начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді Петро МАРКОВ та начальник служби у справах дітей Тетяна ЧЕМОВА . Погодили внесення змін та доповнень до Програми розвитку культури і туризму Нікольської селищної ради на 2021-2023 роки, з метою формування громадянської активності молоді, активізації участі молоді у соціально-економічному, політичному та культурному житті Нікольської селищної ради затвердили новий склад Молодіжної ради при селищній раді (до складу увійшли викладачі закладів освіти громади, учні, працівники відділів селищної ради, студенти). Про підсумки виконання Іміджевої програми на 2021 рік доповів Петро МАРКОВ. Розглянули 2 питання про вирішення земельних спорів (доповів Олександр ЯРОЦЬКИЙ - головний спеціаліст - юрисконсульт відділу земельних ресурсів та розвитку територій). З питань, що стосуються господарської діяльності, благоустрою селищної ради доповіли перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Сергій ЮЗВІНКЕВИЧ та провідний спеціаліст відділу комунальної власності ЖКГ та благоустрою територій - внесення змін до складу житлової комісії, про взяття на облік безхазяйного майна нерухомого майна для подальшого набуття права власності, про видалення порослевих дерев, про присвоєння адрес обєктам нерухомого майна, про організацію та визначення видів оплачуваних громадських робіт на території селищної ради на 2022 рік. Для забезпечення ефективної роботи з профілактики правопорушень у сфері благоустрою, боротьби зі стихійними звалищами, захаращенням території затвердили перелік посадових осіб, які уповноважені на складання протоколів про адміністративні правопорушення. Всі рішення прийняті одноголосно.

Засідання комісій з надання допомоги малозабезпеченій сім’ї для започаткування власного бізнесу

З метою забезпечення реалізації Порядку надання допомоги на здобуття               економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 в Нікольському районному центрі зайнятості створено дві комісії з надання  допомоги  малозабезпеченій сім’ї  для започаткування  власного  бізнесу для розгляду документів малозабезпечених безробітних Нікольської та Кальчицької громади та прийняття відповідних рішень.

Нікольська селищна рада звертається до всіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, не виходьте на тонкий лід, а особливо застерігаємо батьків: не відпускайте своїх дітей самих гратися на замерзлих водоймах!

  Цьогорічна зима є теплою та супроводжується значними коливаннями температури. На даний час льодостав на водоймах є нестабільним, крига тонка, що своєю чергою несе небезпеку і підвищує ймовірність виникнення нещасних випадків. Попри наявну потенційну небезпеку, дорослі та діти полюбляють здійснювати прогулянки по льоду, а рибалки - любителі облаштовуватися на річках та ставках. Сумна статистика підтверджує, що з року в рік на льоду гинуть дорослі й діти, які нехтуючи елементарними правилами безпеки вийшли на тонкий лід. Застерігаємо мешканців територіальної громади, особливо рибалок, утриматись в умовах становлення льодоставу від виходу на кригу водойм. Нагадуємо прості правила поведінки на льоду, дотримання яких може врятувати вам життя та зберегти здоров’я. Переправлятися через замерзлі водоймища слід тільки перевіривши міцність льоду. При цьому його товщина повинна бути не менше 5-7 см для окремих пішоходів. Ковзанку на водоймах можна відкривати при товщині льодяного покриття не менше 25 см. Не катайтесь по льоду на ковзанах і санчатах, якщо вам не відома його товщина. Переходьте по льоду тільки у визначених місцях, не підходьте близько до краю ополонок та проталин. Старайтесь оминати ділянки битого чи колотого льоду. Бережіть своє життя, не нехтуйте вказаними застереженнями!