Україна щороку відзначає День Соборності. Наша держава – це сукупність 24 областей та Автономної Республіки Крим. Але це не просто сукупність – це єдиний, свободолюбивий, красивий, працьовитий народ – народ України!Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України від 21 січня 1999 року № 42/1999 «Про День соборності України». Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.
За ініціативою Маріупольської райдержадмінстрації Нікольська селищна рада разом з громадами Маріупольського району долучилась до акції з нагоди Дня Соборності України 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Цього року представники Запорізької та Донецької областей з прапорами Донецької та Запорізської областей, жовто-блакитними кульками та стрічками урочисто пройшли назустріч один одному та символічно зустрілись на межі областей. Голова Маріупольської районної державної адміністрації БУКРЄЄВА Наталія та голова Бердянської районної державної адміністрації БАКАЙ Олександр обмінялись короваями та пов’язали стрічки на передпліччя на знак дружби та співпраці та звернулись до всіх присутніх зі словами привітань. Звучав Гімн України, вшанували хвилиною мовчання вшанували Героїв боротьби за незалежність і соборність нашої держави . Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті.Також виступив ректор Бердянського державного педагогічного університету Ігор БОГДАНОВ, творчі колективи Запорізької області "Надія" та ВІА "Апрель" Нікольської громади Донецької області.
Після виступів всі учасники делегацій вишикувались у ланцюг єдності щоб вся Україна відчула ноти наших сердець та показати що Україна - єдина та соборна!