Одним з базових принципів роботи Нікольської селищної ради є принцип партнерства. Він має на меті залучення ресурсів та представників різних організацій, соціальних та професійних груп, які можуть сприяти вирішенню проблем місцевої громади. Завдяки тісній співпраці з партнерами здійснюється постійний обмін ресурсами. Разом ми зможемо більше!

           Допомагати та надавати підтримку тим, хто потребує її - головна мета працівників соціального відділу Нікольської селищної ради, особливо зараз, у цей складний час. Соціально-економічна криза, у вирі якої нині живемо, оголила індивідуальні проблеми кожної конкретної людини, розкрила її  внутрішні конфлікти, біди, страждання. Складні життєві ситуації і не вирішені проблеми викликають у людини смуток і відчуття своєї безпорадності. Тривале знаходження в ньому призводить до стресу, або навіть до захворювання.

            Благодійна організація «Карітас Маріуполь», з якою плідно співпрацює Нікольська селищна рада, допомагає вирішувати власні проблеми громадян, надаючи безкоштовні психологічні, юридичні послуги та консультації.    

           На базі  соціального відділу  Нікольської селищної ради регулярно щовівторка для батьків, у яких виховуються діти з інвалідністю, діти з особливими потребами, проводяться зустрічі з психологом Благодійної організації «Карітас Маріуполь», в рамках проекту «Простір підтримки».   Мета заходів: почути кожного, допомогти знайти власні ресурси, обмінятися досвідом для вирішення існуючих проблем, залучити потрібних фахівців. Виходом із кризових ситуацій нерідко є зміна  ставлення до подій, тобто ситуація лишається тією ж, але емоційні переживання стають меншими, або зовсім зникають. Ця візуалізація може стати тим способом, який допоможе людям самостійно допомагати собі в стресових ситуаціях. Таким методикам навчає психолог під час тренінгів та індивідуальних консультацій на своїх зустрічах.

         Робота в цьому напрямку продовжується. Бажаючі можуть приєднатися до зустрічі з психологом щовівторка о 10.00 в приміщенні Нікольської селищної ради (контактна особа – Салкіна Юлія Вікторівна, тел.0959326834)

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису