Фото без опису

 

Майже 1,5 тис. територіальних громад мають доступ до податкової інформації

Державна податкова служба України з 1 січня 2021 року запровадила електронне інформування органів місцевого самоврядування.

«Протягом січня-березня 2021 року 1469 територіальних громад отримали звітність у розрізі джерел доходів та звітність у розрізі 425 тисяч платників податків – юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків, сум податкового боргу та надмірно сплачених сум на відповідних територіях», – розповіла заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко.

Для отримання звітності посадовій (уповноваженій) особі територіальної громади необхідно здійснити лише чотири кроки:

Крок 1. Ввійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. Після ідентифікації будуть доступними дві вкладки:

- звітність у розрізі джерел доходів;

- звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб.

Крок 2. Отримувати звітність у розрізі джерел доходів щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, станом на 1 число наростаючим підсумком спочатку року.

Крок 3. Надати запит про отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб  за формою J1604001 та отримати квитанцію за формою 2. Датою квитанції за формою 2 є дата прийняття запиту територіальними органами ДПС до розгляду.

Крок 4. Отримати звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб, яка буде доступна територіальним громадам протягом 20 робочих днів з дати прийняття запиту у вкладці «Звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб» станом на 1 число наростаючим підсумком спочатку року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»