На сьогодні наявність страхового стажу є основною умовою для призначення пенсійних та інших соціальних виплат, гарантованих Конституцією України. Діючим законодавством встановлено пряму залежність розміру пенсії від величини страхового стажу та офіційно нарахованої заробітної плати.

На жаль, не всі страхувальники своєчасно сплачують єдиний внесок, внаслідок чого Пенсійний фонд України недоотримує кошти, які спрямовуються на пенсійні виплати. А найголовніше – працівникам таких недобросовісних роботодавців не зараховується страховий стаж, поки заборгованість не буде повністю погашена. При цьому, якщо фізичною особою-підприємцем єдиний внесок за відповідний місяць сплачено частково, страховий стаж не буде зараховано жодному найманому працівнику.  Ухилення роботодавців від виконання зобов’язань зі сплати єдиного внеску призводить не лише до порушення платіжної дисципліни, а й позбавляє соціального захисту найманих працівників.

Так, станом на 01.04.2021 заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску мають 102 фізичнІ осібИ-підприємці Нікольської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 1546,1 тис.грн.

 

Інформація
про фізичних осіб-підприємців Нікольської об'єднаної територіальної громади, які мають найбільші обсяги заборгованості з ЄСВ до Пенсійного фонду України
станом на 01.04.2021

 

Назва боржника

 

    Місце знаходження

 

Заборгованість з платежів,

тис.грн.

Антоненко Олександр

смт.Нікольське

31,6

Дедеш Едуард

смт.Нікольське

52,8

Кір'якулов Микола

смт.Нікольське

41,6

Кір'якулова Вікторія

смт.Нікольське

37,8

Картечев Євген

смт.Нікольське

39,4

Коченков Віктор

смт.Нікольське

37,8

Красницький Олександр

смт.Нікольське

37,8

Лоборева Олена

смт.Нікольське

38,6

Ніколаєнко Ганна

смт.Нікольське

38,7

Романюк Валерій

смт.Нікольське

38,8

Сухоруков Григорій

смт.Нікольське

39,3

Темнохуд Геннадій

смт.Нікольське

50,6

Хідірова Антоніна

смт.Нікольське

39,0

Яковлєв Дмитро

смт.Нікольське

42,4

Мельник Олександр

с.Шевченко

38,8

Скачко Артем

с.Тополине

31,8

Удовенко Олександр

с.Новокраснівка

38,8

Ковальська Яна

с.Малиновка

43,9

Тулаїнов Петро

с.Бойове

38,8

Шахаєв Олександр

с.Бойове

38,8

Ціцкішвілі Бесік

с.Темрюк

39,8

Ростовцева Тетяна

с.Темрюк

38,5

 

          Мангушське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звертається до всіх підприємців-боржників – розрахуйтеся з недоїмкою по страхових та єдиному внесках. Лише за умови повного погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску, всі місяці роботи будуть зараховані до страхового стажу кожного робітника !

Фото без опису