Уряд ухвалив виплату по 2000 гривень дітям з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчання.

Виплату одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року запроваджено у 2021 році за ініціативи Президента України. Державною підтримкою буде охоплено 145 тисяч дітей із малозабезпечених багатодітних сімей. Таке рішення було ухвалено на черговому засіданні уряду 4 серпня.

Сума однієї виплати складає 2 000 гривень на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6-18 років (включно).

Виплата одноразової грошової допомоги проводиться органами соціального захисту населення за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з числа багатодітних сімей без звернення батьків. При цьому одержувачі такої допомоги визначаються станом на 01.08.2021.

Витрати на виплату одноразової грошової допомоги відшкодовуються за рахунок коштів державного бюджету.

Розмір одноразової грошової допомоги не включається під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).Фото без опису