Зі стрімким розвитком технологій та впровадженням їх у повсякденне життя дедалі більше конфіденційної інформації зберігається на мобільних пристроях. Кібершахрайство з сім-картою стає поширеною проблемою, адже жертвою може стати будь-хто — від звичайних громадян до власників компаній.

Торік в Україні зареєстрували понад 5000 кіберзлочинів. Найчастіше вони стосувалися шахрайства з платіжними картками, крадіжок грошей із банківських рахунків та викрадення інформації.

У 4-х серіях тривалістю до 10 хв ви дізнаєтеся, що робити, коли:

1. Ваша SIM-карта більше не ваша

2. Вкрали телефон

3. Пишуть шахраї

4. Телефонують шахраї

Освітній серіал можна переглянути безоплатно на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта: https://bit.ly/37z97RF

Під час курсу ви дізнаєтесь, як захиститись від дій зловмисників. Засвоїте покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних. Дізнаєтесь про вдалі приклади боротьби з кібератаками. Отримаєте сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності, обсягом 0,2 кредиту ЄКТС.

Курс розроблений Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту Агентства з міжнародного розвитку США USAID Ukraine - USAID Україна «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та значного внеску в курс кіберполіції, НБУ, Держспецзв’язку, CERT-UA та Комітету ВРУ з цифрової трансформації.

Фото без опису