Департамент АПР та земельних відносин Донецької облдержадміністрації інформує, що оголошується конкурс на участь у піврічній навчальній програмі “Нові можливості громад в управлінні землями” для очільників та фахівців з управління земельними ресурсами територіальних громад України .

Керівництво громад дізнається:

-як с формувати стратегічне бачення розвитку території громади та визначити її інвестиційну привабливість

- які джерела геопросторових даних необхідні для прийняття обґрунтованих рішень

- які документи потребує громада для якісного управління ресурсами громади

- як збільшити доходи до місцевого бюджету

- як залучити ресурси для планування розвитку своєї території

Землевпорядники громад здобудуть практичний досвід:

впровадження вимог новітнього земельного законодавства

ефективного виконання повноважень ОМС у сфері управління земельними ресурсами, застосування рішень комплексного плану громади в управлінні землями,використання сучасних геоінформаційних технологій для прийняття рішень.

Пропонується гнучкий формат навчання на основі навчальної онлайн платформи, який дозволить на власний розсуд обирати час для учбового процесу і таким чином легко узгодити навчання з виконанням посадових обов’язків.

За результатами успішного навчання можна отримати:

сертифікати, що підтвердять здобутті знання та навички:

консультування з питань застосування вимог законодавства, розроблення комплексних планів, контролю за використання земель, підтримку в отриманні топографічних даних та налаштуванні програмного забезпечення, доступ для роботи з геопорталом, допомогу у вирішенні проблемних питань з управління землями та розвитком території громади.

Щоб подати заявку на конкурс для участі в піврічній навчальній програмі за Проєктом “Підтримка громад в управлінні землями”, який розробляється ГС “УкрГео” за сприяння Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) потрібно заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/cTPnpgWSGDxJWxGN9.

Кінцевий термін прийому заявок – 20 вересня 2021 р. о 20:00 за київським часом.

Фото без опису