Сьогодні селищний голова Василь МІТЬКО взяв участь в засіданні районної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням в.о. голови Маріупольської райдержадміністрації Олексія ВОРОБЙОВА.
Детально розглянуто питання встановлення в Донецькій області «червоного» рівня епідемічної небезпеки та організації виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом «SARS-CoV2».
Під час засідання голови та представники територіальних громад доповіли щодо ситуації захворюваності та масового вакцинування населення.
Зараз в Маріупольському районі спостерігається тенденція до збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію і збільшення кількості охочих зробити щеплення. Наразі середній показник щеплення населення — більше 20%. Такий результат, зокрема, в Маріупольській, Мангушській та Кальчицькій ОТГ. В Сартані — 28,4%, а лідирує Нікольська громада — там вакцинований кожен третій мешканець (32,6%).
На теперішній час в медичних закладах м.Маріуполь на лікуванні перебуває 3774 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, з них 69 осіб - мешканці прилеглих ОТГ.
Для стаціонарного лікування в охорони здоров'я задіяно 774 ліжка, з можливістю розгортання госпітальної бази до 1002 ліжок. 98% визначеного ліжкового фонду підключені до кисневих точок.