До відома мешканців та гостей Нікольської селищної ради!
Починаючи з понеділка, 18 жовтня Донецька область перейшла до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки. На території нашого регіону діють найжорсткіші карантинні обмеження. Таке рішення раніше ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На засіданні селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ( Протокол №16 від 16 жовтня 2021 року) було вирішено забезпечити виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території Нікольської селищної територіальної громади, згідно якої визначено ряд заборон, яких повинні дотримуватися всі структурні підрозділи селищної ради, підприємства, установи, організації усіх форм власності та кожен громадянин.
З огляду на вище зазначене, наводимо роз’яснення, щодо заборон встановлених на території Нікольської селищної ради в умовах адаптивного карантину з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.
На території Нікольської громади заборонено роботу:
- всіх закладів культури (будинки культури, бібліотеки, мистецька (музична) школа, музеї);
- спортивних закладів (фітнес-центр, центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх», дитяча та юнацька спортивна школа);
- закладів загальної середньої освіти, позашкільної освіти, КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», окрім закладів, де 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат;
- робота закладів громадського харчування (кафе, бари, ресторани тощо) окрім адресної доставки та замовлень на винос;
- робота непродовольчих ринків і магазинів;
- робота закладів, що надають послуги з розміщення (хостели, готелі тощо);
- проведення масових заходів.
Але, зазначені вище заклади можуть повноцінно працювати якщо всі працівники і відвідувачі/користувачі та організатори заходу (співробітників закладу, ринку) мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (зелені COVID-сертифікати) або негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу, ринку), крім осіб, які не досягли 18 років.
В умовах «червоного» рівня дозволено:
- роботу дошкільних закладів освіти;
- відвідування учнями 1-4 класів закладів загальної середньої освіти (навіть, якщо всі інші класи будуть навчатися дистанційно);
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і садивним матеріалом (квітами, рослинами), добривами, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;
- провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;
- провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом.
Крім того, «червоний» рівень забороняє:
-перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно:
-на територіях закладів охорони здоров’я та освіти;
-в підземних переходах;
- на зупинках громадського транспорту;
- на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.
Також, на території громади обмежено прийоми громадян структурними підрозділами селищної ради та комунальними установами. За довідками звертатись за телефоном 0624620142 (приймальня голови селищної ради).
Шановні громадяни, звертаємо вашу увагу, що перебування у закладах (громадських будівлях) можливе тільки з дотриманням карантинних вимог. Бережіть себе та оточуючих!