Сьогодні в онлайн-режимі відбулась нарада з питань захисту інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись у 2022 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря МОРОЗА.
Нікольська селищна рада презентувала та захистила проєкт «Реконструкція системи водопостачання смт Нікольське, Донецької області» (коригування) вартістю 23111,933 тис. грн.
В смт. Нікольське проживає 7,9 тис. мешканців, з них послугами з водопостачання користуються 4,5 тис. мешканців, інші не мають доступу до послуг водопостачання.
Система водопостачання смт. Нікольське введена в експлуатацію у 1972-1978 р.р. Загальна протяжність мереж водопостачання складає 32,4 км. Вона складається із сталевих, чавунних, асбестоцементних труб. У зв’язку з тим, що система водопостачання експлуатується понад 40 років та з моменту введення експлуатації жодного разу не проводився капітальний ремонт, на водогоні відбуваються постійні аварії через зношеність металевих труб на 90%, що призводить до тривалих перебоїв водопостачання та великих втрат води.
Вкрай необхідно провести модернізацію свердловин. Насосне обладнання зношене, морально застаріле, необхідно його замінити, а також улаштувати систему управління насосної станції на сучасному рівні. Діє 9 свердловин з середнім дебітом 4-6,5 м3 на годину, який за останні роки значно скоротився. Після проведення робіт за проектом очікується збільшення дебіту води до 8-15 м3 /год. Свердловини потребують прочищення, очищення, дезінфекції.
Наразі селищна рада очікує на оцінку проєкту Міністерством розвитку громад та територій України. (https://new.dfrr.minregion.gov.ua/.../5d99f760-cd19-11eb...)
Фото без опису