Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятих у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі Снідом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликану поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.

Проблема поширення ВІЛ-інфекції впродовж понад 30 років усе ще залишається актуальною для всього світу. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою більшості країн світу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом КУ «Центр надання соціальних послуг» було організовано та проведено онлайн-виставку малюнків серед вихованців дитячих будинків сімейного типу на тему «День боротьби зі СНІДом».

Фото без опису