Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що згідно з Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» у період з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС після   електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Для заповнення та подання Декларації користувачу необхідно в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету перейти у розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

Ознайомитись з формою декларації, зразком її заповнення та покроковою інструкцією щодо її подання можна на офіційному вебпорталі ДПС України у банері «Одноразове добровільне декларування», розділ «Декларація» за посиланням:https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/.