Сьогодні, 09 лютого 2022 року, відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому було розглянуто 18 питань. Засідання провів селищний голова Василь МІТЬКО.
Про виконання Програми економічного і соціального розвитку селищної ради за 2021 рік доповідала Світлана ПАНІОТОВА - начальник відділу економічного розвитку селищної ради. Члени виконкому вирішили внести питання на розгляд сесії селищної ради та посилити контроль за виконанням заходів Програми, проводити постійний моніторинг виконання. Про виконання бюджету Нікольської ТГ у 2021 році відзвітувала Оксана ПОКЛОНСЬКА - начальник фінансового управління селищної ради, цей звіт теж вирішили внести на розгляд сесії.
З питання "Про погодження проєкту Програми «Правопорядок на 2022 – 2024 роки" доповів Олександр КОРЯК - заступник начальника поліції з превентивної діяльності відділення № 1 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області.
Начальник відділу облуговування громадян №18 (сервісний центр) Альона ЯКИМЕНКО доповіла про роботу відділу у 2021 році та про основні пріоритетні завдання по наповненню доходної частини бюджету: скорочення заборгованості зі сплати ЄСВ, дотримання законодавства про працю на підприємствах всіх форм власності, легалізацію праці, недопущення порушення прав застрахованих осіб.
Значну увагу приділили соціальній сфері. Начальник соціального відділу Тетяна БЕЛІНСЬКА доповіла про виконання «Програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2021-2023 роки» за 2021 рік, Про виконання «Програми «Ветеран» на 2021-2023 роки» за 2021 рік, про виконання «Програми «Оздоровлення та відпочинок дітей Нікольської селищної ради» на 2021-2024 роки» за 2021 рік, про виконання «Програми відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом на території Нікольської селищної ради та безплатний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021 рік» за 2021 рік та про затвердження Положення про комісію та складу комісії щодо розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.
Члени виконкому розглянули Програми розвитку фізичної культури і спорту в Нікольській селищній раді на 2022-2024 роки (доповів Петро МАРКОВ - начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді) та вирішили внести на розгляд сесії селищної ради.
Також були прийняті рішення про створення комісії з обстеження зелених насаджень, які підлягають видаленню, про привітання ювілярів у 2022 році (осіб, яким виповнилось 90,95 років). Внесли зміни до переліку адмінпослуг, ща надаються через відділ ЦНАП - 202 послуги. Надано протокольне доручення - провести роботу та доповнити список послугами видачі закордонних паспортів та реєстрації сільгосптехніки.
Ці та інші питання були розглянуті, присутнім надані відповідні протокольні доручення.