16 лютого заступник начальника відділу надання соціальних послуг Марина Пирлик провела вебінар «Сучасні джерела пошуку роботи». Участь у заході взяли 10 осіб.

Основною метою заходу було ознайомлення учасників семінару з сучасними джерелами пошуку роботи, їх перевагами і недоліками, необхідністю їх щоденного опрацювання.

В ході семінару активного обговорювались такі питання:

  • де слід шукати вакансії?

  • які методи використовувати при пошуку роботи?

  • як побудувати власну стратегію пошуку роботи?

Фахівець звернула увагу слухачів, що сучасний ринок праці вимагає бути активним,

щоденно опрацьовувати по кілька джерел вакансій, використовувати різноманітні джерела вакансій, що значно прискорить легальне працевлаштування.

Легальна зайнятість передбачає оформлення трудових відносин, сплату податків, дотримання соціальних гарантій, є основою соціальної захищеності працюючого населення. 

А саме:  захист від незаконного звільнення;  отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця;  гарантованої виплати заробітної плати два рази на місяць; права на щорічну основну відпустку не менше 24 календарних днів, соціальну відпустку з вагітності та пологів та додаткові відпустки передбачені Законом України "Про відпустки";  права на оплату листа непрацездатності;  права не залучатися до наднормових робіт без згоди працівника;  соціальних послуг та виплат у разі нещасного випадку на роботі та професійного захворювання;  цілої низки інших прав і соціальних гарантій передбачених чинним трудовим законодавством.

 

Фото без опису