Звіт селищного голови

Василя МІТЬКО про свою роботу

за 2021 рік.

 

Шановні мешканці Нікольської громади!

 

Відповідно до частини 7 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський, селищний, міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами.

Пропоную вашій увазі звіт про виконану роботу.

 

До складу селищної територіальної громади входить 1 селище міського типу, 26 сільських населених пунктів. Територія громади – 78217,1 га загальної площі, проживає 16 999 осіб населення.

 

Робота щодо вирішення соціально-економічних питань в громаді ведеться на основі прийнятої Програми економічного і соціального розвитку, за рахунок коштів державного, обласного, селищного бюджету, затвердженого сесією селищної ради в грудні минулого року.

Основною організаційно-правовою формою роботи селищної ради є сесійна діяльність.

 

За звітний період підготовлено та проведено 22 сесії, на яких розглянуто 1217 питань, в тому числі: прийнято 26 цільових програм, щодо контролю за виконанням рішень та внесення змін до чинних програм було прийнято 26 рішень. Також у звітному періоді було проведено 18 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 185 рішень.

Розглядались питання щодо освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури та спорту, земельних відносин, питання житлово-комунального господарства, а також фінансово-економічного і соціального напрямків.

 

За 2021 рік проведено 37 апаратних нарад, надано 584 доручень. На нарадах розглядаються актуальні питання діяльності ради, плануємо і координуємо дії по реалізації проєктів для покращення умов життєдіяльності мешканців громади.

Систематично проводяться наради з старостами та керівниками відділів селищної ради, на яких ми обговорюємо актуальні питання діяльності ради, плануємо і координуємо дії по реалізації проєктів для покращення умов життєдіяльності мешканців громади.

 

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» для загального ознайомлення на офіційному веб-сайті селищної ради розміщуються проєкти рішень, прийняті рішення, протоколи постійних комісій, сесій та виконкому, підсумки поіменного голосування, розпорядження селищного голови, фінансові документи і т.д. Регулярно інформуємо мешканців висвітлюючи на офіційній сторінці веб-сайту, в фейсбуці, на сторінках селищної газети «Заря Приазовья».

 

 

 

 

Шановна громадо!

 

Нам випало працювати в період активного реформування. Однією з найактуальніших для нас є реформа, пов'язана з децентралізацією влади та територіального устрою.

Я, як селищний голова і як голова обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад в Донецькій області, з метою вивчення досвіду та отримання нових знань протягом року взяв участь:

  • у загальних Зборах уповноважених членів Всеукраїнської асоціації громад у Національному центрі “Український дім” у м. Київ;
  • у VI молодіжному форумі «Змінимо країну разом. Нова формація»,
  • у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація»;
  • у круглому столі щодо особливостей процесу реформування місцевого самоврядування на Сході;
  • у навчально-практичній конференції у м. Святогірськ на тему «Просторове планування, як основа розвитку територіальної громади»;
  • у третьому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування» в м.Дніпрі за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля;
  • у VI ФОРУМІ «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»;
  • у Форумі "Безпечна громада", який проводиться у м. Київ;
  • у Міжрегіональному екологічному форумі «Поводження з відходами. Виклики і рішення» у Краматорську.
  • у засіданні новоствореного Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

 

Процес реформування, перехід на нову форму правління – це процес зміни законодавчої бази, а це значить, що ми з вами повинні постійно вчитися, бути обізнаними, формувати кадровий резерв фахівців, які зможуть ефективно працювати в нових умовах.

  

Шановні мешканці громади!

У звітному періоді проводились переговори, підписувались меморандуми, ми шукали можливості участі в проєктах, що дало можливість залучили додаткові кошти для вирішення соціальних проблем територіальної громади, а саме: для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які знаходяться в складних життєвих обставинах, незахищених верств населення громади, надаються дітям, які перебувають на вихованні в сім’ях опікунів, піклувальників; дитячих будинках сімейного типу; дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування; внутрішньо переміщеним особам.

 

Співпраця

 

Значний ефект дало підписання в 2021 році Меморандуму про співпрацю між селищною радою ПрАТ «ММК ім. Ілліча», ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ». Реалізація цього договору дозволила нам безкоштовно отримати шлакову продукцію металургійних комбінатів для відсипання доріг 30 тис.м3 та металеву продукцію на суму 333 710,22 грн.

 

Протягом року в рамках підписаних меморандумів ми співпрацювали:

- з ПрАТ «ММК ім. Ілліча», ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ»;

 

- з «Комп’ютерною Академією ШАГ»;

 

- з Благодійним фондом «Карітас Маріуполь»;

 

- з Маріупольською міською організацією Товариства Червоного Хреста України;

 

- з БФ «Тріангль Женерасьон Юманітер» в Україні;

 

- з Громадською організацією «ЕКО ГУРТ»;

 

  • з Благодійної Організації "Благодійний Фонд "АДРА Україна";

 

  • Маріупольського міського благодійного фонду «Добре серце країни».

 

Про підсумки виконання бюджету

                                                                                                                  

Цей рік видався непростим в плані наповнення бюджету, проте, постійно працюючи над вирішенням актуальних проблем громади, ми шукаємо шляхи раціонального використання бюджетних коштів, фінансування і забезпечення належної діяльності установ освіти, охорони здоров'я, культури. Завдяки співпраці з обласною державною адміністрацією, районною державною адміністрацією та районною радою за звітний період спільними зусиллями нам вдалося провести чимало заходів в цьому напрямку.

 

 Селищна рада доклала максимум зусиль, щоб вжиття карантинних заходів суттєво не вплинуло на виконання бюджету громади.

Станом на 01.01.2022 року дохідна частина бюджету Нікольської селищної територіальної громади разом з трансфертами склала 238 859,24 тис. грн.

Виконання власних та закріплених доходів загального фонду бюджету громади складає 112,6%.

 

Фінансування на утримання за напрямками склали:

  • на установи освіти видатки загального фонду за 2021 рік склали 104 457,17 тис. грн, або 96,6% від планових призначень на поточний рік з урахуванням внесених змін,
  • на галузі «Охорона здоров’я» за 2021 рік склали 5463,855 тис. грн, або 83,9% від планових призначень на рік з урахуванням внесених змін,
  • на соціальний захист та соціальне забезпечення за 2021 рік склали 11910,502 тис. грн, або 93,6% від планових призначень на рік з урахуванням внесених змін,
  • на галузі «Культура і мистецтво» за 2021 рік склали 11323,231 тис. грн, або 95,7% від планових призначень на рік з урахуванням внесених змін,
  • на галузі «Фізична культура і спорт» за звітний період склали 4047,346 тис. грн, або 98,7% від планових призначень на поточний рік з урахуванням внесених змін,
  • на галузь ЖКГ за поточний рік склали 6651,761 тис. грн., або 83,5% від планових призначень на рік з урахуванням внесених змін.

 

Видатки спеціального фонду за рахунок коштів бюджету розвитку за звітний період поточного року склали 28 487,641 тис. грн, або 82,5% від планових призначень на рік з урахуванням внесених змін, які були спрямовані на оновлення матеріально-технічної бази, здійснення заходів щодо капітального ремонту, будівництва, реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури

 

Освіта

 

На сьогодні у нас в системі освіти громади працює 1 опорна школа з 3 філіями, 1 гімназія, 5 шкіл, 7 дитячих садків, інклюзивний центр і Будинок дитячої творчості, 5 комунальних закладів культури та 2 спортивні заклади.

Важливим аспектом збереження здоров'я дітей є організація харчування дітей під час їх перебування в дошкільних та навчальних закладах.

Щодо стану харчування у закладах освіти, то у ІІ півріччі 2020 -2021 н. р. у закладах загальної середньої освіти гарячим харчуванням були забезпечені 1356 дітей (83,4 %), серед них 550 (91,5 %) учнів 1-4 класів. Безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 279 учнів пільгової категорії (17,2 %) та 550 учнів 1-4 класів (91,5 %)  на умовах співфінансування 50/50 за кошти селищної ради та батьків. 3 метою забезпечення належних умов для якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти, формування культури здорового харчування з 01.09.2021 року запроваджене нове чотирьох тижневе меню, а з  01.10.2021 року збільшено вартість харчування в закладах загальної середньої освіти до 35 грн та закладах дошкільної освіти до 50 грн.

Організація регулярного безкоштовного підвезення учнів є складовою забезпечення реалізації прав громадян на рівний доступ до якісної освіти. Підвезення 293 учнів до закладів загально середньої освіти здійснювалось 9 шкільними автобусами з 16 населених пунктів.

З метою оздоровлення дітей в закладах освіти було організовано роботу пришкільних оздоровчих майданчиків, в яких оздоровлено 269 дітей 1-4 класів на суму 80,7 тис.грн.

 

На місцеве самоврядування покладено функцію забезпечення матеріально-технічного забезпечення навчального та виховного процесу в цих комунальних установах, ремонт і утримання приміщень, а також організація харчування і підвезення дітей.

Виконуючи ці функції ми прагнули раціонально використовувати бюджетні кошти, оптимізувати витрати і за рахунок економії коштів отримати додаткові можливості для створення комфортних умов проведення навчально-виховного процесу.

У нас напрацьована практика взаємодії з обласною державною адміністрацією, яка допомагає нам реалізувати проєкти, в яких бере участь у співфінансуванні. 

 

За звітний період зроблено:

 

  • придбано газове обладнання для Малинівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом – філії КЗ  «Нікольська загальноосвітня  школа  І-ІІІ ступенів імені Якименка А.Д. Нікольської селищної ради Донецької області» опорна школа на суму 98,222 тис. грн.;

 

  •  танцювальні костюми для КЗ «Темрюцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Нікольської селищної ради Донецької області» на суму 45,0 тис грн. та водонагрівач на суму 8,016 тис. грн.;

 

  •  навіс тіньовий для КЗ Нікольський ясла-садок № 1 «Сонечко» Нікольської селищної ради Донецької області на суму 43,0 тис. грн.;

 

  • отримано 69 ноутбуків для педагогічних працівників закладів загально середньої освіти, придбаних на умовах співфінансування (кошти місцевого бюджету 138,3 тис. грн., кошти обласного бюджету 1 244,5 тис. грн.);

 

  • виготовлено проєктно-кошторисну документацію та експертний звіт по проєкту «Капітальний ремонт покрівлі будівлі «КЗ Нікольський ясла-садок № 1 «Сонечко» Нікольської селищної ради Донецької області» на суму 49,5 тис. грн.;

 

  • для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” придбано засоби навчання (дидактичний матеріал), сучасні меблі та комп’ютерне обладнання за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 473,0 тис. грн. та за кошти місцевого бюджету на суму 250,0 тис. грн.;

 

  • завершено реалізацію по проєкту «Заміна системи водопостачання та водовідведення, санвузлів КЗ Нікольський ясла-садок № 3 «Ромашка» на суму 437,8 тис. грн.;

 

  • проведено поточний ремонт тепломережі котельні КЗ «Тополинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Нiкольської селищної ради Донецької областi» на суму 156,2 тис. грн.;

 

  • покращено протипожежний стан закладів освіти у поточному році КЗ «Новокраснівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та КЗ «Тополинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» обладнані системами протипожежного захисту на суму 535,132 тис. грн.

 

Культура

 

У Нікольській селищній раді функціонують 22 заклади культури, об’єднані у 5 юридичних осіб – комунальних закладів, КЗ Нікольський селищний будинок культури Нікольської ради Донецької області, КЗ Нікольська публічна бібліотека Нікольської селищної ради Донецької області, КЗ «Нікольська мистецька школа ім. Д.К. Патричі» Нікольської селищної ради Донецької області, КЗ «Краєзнавчий музей» Нікольської селищної ради Донецької області, КЗ «Музей історії села Темрюк» Нікольської селищної ради Донецької області. На території ради розташовано 26 пам'ятників історії місцевого значення та 418 пам’ятника археології.

 

В звітному періоді Нікольським СБК реалізовано проєкт «Створення сучасної матеріальної бази для популяризації надбань української національної культури у Нікольському селищному будинку культури Нікольської селищної ради Донецької області». Грантодавцем - фондом USAID - придбано обладнання для Нікольського СБК.  За кошти місцевого бюджету  у сумі 720 тис.грн. проведено роботи з поточного ремонту глядацької зали, капремонт системи опалення, роботи з монтажу механіки сцени та електрообладнання.

 

  •  за кошти селищного бюджету проведено поточний ремонт кімнат для гурткової роботи та коридору в Нікольському СБК (на суму 153,7 тис.грн.);

 

- з метою якісного проведення новорічних свят для мешканців Нікольської громади, за кошти придбано штучну вуличну ялинку на суму 98 535 тис.грн,  електричними гірляндами, прикрасами на суму 147 640 тис.грн. та огорожу на суму 49 950 тис.грн., а для учнів молодших класів всіх загальноосвітніх шкіл та дітей – сиріт, мешканців громади,  придбано і вручено під час театралізованих свят солодкі подарунки на суму 113 130 тис.грн.;

 

  • для учнів мистецької школи ім. Д.К. Патричі придбано інтерактивну дошку (27,13 тис.грн.) та світлове обладнання для глядацької зали (22,1 тис.грн.);

 

- задля організації в нашій громаді пункту складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою в Нікольській публічній бібліотеці, наприкінці року придбано необхідне обладнання на суму 73,8 тис.грн.

 

Фізична культура та спорт

 

Нікольська громада долучилась до Всеукраїнської Програми Президента України «Здорова Україна». У центральному парку смт Нікольське за кошти місцевого бюджету (50 тис.грн) відкрито локацію Активного парку, встановлені тренажери для самостійних занять спортом,

 

  • завершено будівництво двох мультифункціональних майданчиків по державній програмі «ЗДОРОВА УКРАЇНА», на умовах співфінансування з місцевого бюджету було виділено кошти в розмірі 96,0 тис.грн.;

 

- проведено поточний ремонт тренажерної зали на суму 10,0 тис.грн., крім того придбано спортивний інвентар для футбольних команд на суму 10,0 тис.грн. та спортивний одяг для збірної команди з волейболу на суму 23,0 тис.грн. в комунальному закладі Нікольський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»;

 

  • на базі ДЮСШ працює 16 учбових груп з дзюдо, вільної боротьби, важкої атлетики та футболу, де займаються  184 дітей. За звітній період спортсмени ДЮСШ прийняли участь у 30 змаганнях, 14 з яких - це рейтингові чемпіонати області та України, витрати з місцевого бюджету на участь у змаганнях склали 50,0 тис.грн.;

 

  • на базі ДЮСШ проводяться спортивні заходи, з найбільш видовищних заходів - це командний турнір з дзюдо «Хаджиме» пам’яті В.С.Кумуржи, регіональний турнір дзюдо пам’яті Ю.В.Мілтиха та показові виступи вихованців присвячені відзначенню Олімпійського дня, на проведення заходів з місцевого бюджету витрачено 13,4 тис.грн.;

 

  • придбано єдину спортивну форму на 35,0 тис грн. для збірних команд, які культивуються Нікольській ДЮСШ;

 

  • на виплату стипендій перспективним спортсменам-учням спрямовано 120 тис.грн.;

 

  • на проведення чемпіонату по футболу з  бюджету Нікольської селищної ради були виділені кошти на послуги суддівства та нагородну атрибутику на суму 67,5 тис.грн.;

 

  • для збірної команди по футболу Нікольської селищної ради придбано спортивний одяг та інвентар на суму 64,2 тис.грн.;

 

  • за підсумками проведених змагань командам Нікольської громади вручено подарункові сертифікати на придбання спортивного одягу та інвентаря на суму 35,0 тис.грн.

 

Медицина

 

Мережа лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я складається з КНП «Нікольська центральна лікарня» Нікольської селищної ради Донецької області, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Нікольської селищної ради Донецької області, до складу якого входять 5 лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини: Нікольська, Темрюцька, Тополинська і 10 фельдшерських пунктів.

 

  •  для забезпечення доступом маломобільних груп населення та осіб з обмеженими можливостями, було виділено 225,688 тис. грн. з місцевого бюджету для заміни вхідної групи в Нікольській амбулаторії ЗП/СМ №1 та заміни дверей на ФП с.Новоянісоль, с. Бойове, с. Новогригорівка, с. Федорівка, с. Республіка.

 

- фінансова підтримка з Нікольської селищної територіальної громади склала 2 774 095,01 тис.грн., з них :

  • оплата праці (доплати мед працівникам у листопаді місяці) – 96 839,00 тис.грн.;
  • на медикаменти та перев’язувальні матеріали ( плівка, проявник та фіксаж для рентген кабінета) – 34 440,00 тис.грн.;
  • на продукти харчування – 30 000,00 тис.грн.;
  • на предмети, матеріали обладнання та інвентар ( газ пропан, бензин та інформаційна вивіска) – 65 800,24 тис.грн.;
  • оплата послуг (крім комунальних) (підготовка до опалювального періоду) – 49 345,00 тис.грн.;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 1 332 670,77 грн.

 

  • на виготовлення проєктно-кошторисної документації до проєкту «Реконструкція з термомодернізацією будівель комунального некомерційного підприємства «Нікольська центральна лікарня» Нікольської селищної ради Донецької області по вул.Свободи, 1 смт Нікольське Донецької виділено з бюджету Нікольської селищної ради – 211 040,0 тис.грн.

 

  • виділено коштів для придбання 3 моніторів-пацієнта у розмірі 99 000,00 тис.грн;

 

  • виділено коштів 273 152,91 тис.грн. для поточного ремонту будівлі швидкої.

 

 

Житлово-комунальне господарство

  • придбано за Програмою економічного розвитку Східної України Данська рада у справах біженців – Данська Група з розмінування/DRC-DDG на умовах та співфінансування селищної ради автогідропідйомник на суму 1639,2 тис. грн, в т. ч. кошти грантодавця склали 798,3 тис. грн, кошти селищної ради 840,9 тис. грн.;

 

  • проведено капітальний ремонт огорожі навколо кладовища в с. Новокраснівка, витрати склали с бюджету селищної ради на суму 300,00 тис.грн.;

 

  • закуплено 337 контейнерів для збору твердих побутових відходів ємністю 1,1 м3 на загальну суму 2579,040 тис.грн.;

 

  • облаштовано дві контейнерні площадки для сміття по вул. Свободи (в районні буд.№5) та вул. Джерельна (в районні котельної), витрати з місцевого бюджету склали 76,3 тис.грн.;

 

  • ліквідовано 160 несанкціонованих стихійних звалищ об’ємом близько 3896 м³ сміття, витрати з бюджету селищної ради склали 625,5 тис. грн.;

 

  • КП «Комсервіс», КП  «Зелений Яр» та 26ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області проведено видалення гілок, порослі на перехресті вулиць громади та видалення дерев у важкодоступних місцях на загальну суму 104,446 тис.грн.;

 

  • відповідно до договору про надання послуг з ТОВ Фірма «Каскад» безкоштовно проведено розчищення від порослі придорожні лісосмуги по вул. Пушкіна та по вул. Свободи в смт Нікольське.;

 

  •  селищною радою укладено договір про надання послуг №3 від 19.03.021 року з ФОП Поползін Олексієм Едуардовичем про надання послуг: знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев; санітарка обрізка дерев, які безкоштовно надають послугу з видалення сухостійних та аварійних дерев мешканцям похилого віку.;

 

  • проведено поточний ремонт зовнішнього освітлення на суму 1110768,97 тис. грн. Розширено зону освітлення на 12,325 км по вулицям Овальна, Аеродромна Ярослава Мудрого, Підгірна, Горького, З.Космодем`янської, Крайня, Вишнева;  провулкам Ближній, Береговий, Врожайному. Вищезазначені роботи виконувало підприємство «Сільгоспенерго» (керівник Костюченко В.Д.) та селищна рада.

Заміна ламп у 15 селах селищної ради:

  • с. Малинівка - 28 штук.
  • с. Федорівка - 8 шт.
  • с. Тополине - 8 шт.
  • с. Шевченко - 8 шт.
  • с. Республіка - 20 шт.
  • с. Новокраснівка - 36 шт.
  • с. Веселе - 5 шт.
  • с. Зелений Яр - 13 шт.
  • с. Бойове - 11 шт.
  • с. Темрюк - 16 шт.
  • с. Новоянисоль - 3 шт.
  • с. Новогригорівка - 4 шт.
  • с. Криничне - 5 шт.
  • с. Панівка - 2 шт.
  • смт Нікольське - 33 шт.

 

  • поточний ремонт доріг комунальної власності в смт Нікольське на загальну суму 953,862 тис. грн. ( 1428,5 кв.м.);

 

  • поточний ремонт доріг по старостинським округам селищної ради с. Тополине, с. Криничне, с. Республіка, с. Темрюк, с. Шевченко, с. Федорівка, с. Новокраснівка на загальну суму 461,995 тис. грн. (756,5 кв.м);

 

  • по вул. Пушкіна висаджено 500 саджанців яблуні  червонолистої,  витрати з місцевого бюджету склали 89,900 тис. грн.;

 

  • проведено коригування проєктно-кошторисної документації та виготовлення експертного звіту по робочому проєкту «Реконструкція системи водопостачання смт Нікольське Донецької області» (коригування). На зазначені заходи витрати  із спеціального фонду склали  на суму  25 00,00 грн.;

 

  • придбано 19 лавок на суму 48,0 тис.грн. з них 5 встановлено в активному парку, 14 встановлено по старостинським округам;

 

  • встановлені нові зруби  на громадських колодязях по вул. Чкалова, 44, вул. Горького, 46, вул. Свободи, 39, вул. Підлісна, 77, вартість робіт з селищного бюджету склали 36,731 тис.грн.;

 

  • забезпечення доріг комунальної власності засобами регулювання дорожнього руху, придбано дорожні знаки на суму 43,000 тис.грн.;

 

  •  для захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій придбано портативні цифрові радіостанції MOTOROLA DP 4400, витрати склали із бюджету селищної ради на суму 108 000,00 грн.

 

Соціальний захист населення здійснюють соціальний відділ виконавчого комітету, служба у справах дітей Нікольської селищної ради та Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Нікольської селищної ради Донецької області

 

В 2021 році надано допомогу дітям-сиротам, дітям, позбавленими батьківського піклування та їх родинам, а саме:

 

- за рахунок місцевого бюджету було  оздоровлено 29 дітей, які мають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування на суму 292,32 тис.грн.

 

- отримали одноразову допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку 4 осіб, зазначеної категорії на суму 7240 грн.;

 

-  надана одноразова допомога на суму 50 тис. грн. дитячому будинку сімейного типу Акуленко Ю.М. та Акуленко О.В. з обласного бюджету на придбання меблів та техніки;

 

- надана одноразова допомога на суму 47 тис. грн. дитячому будинку сімейного типу Акуленко Ю.М. та Акуленко О.В. з місцевого бюджету на придбання техніки;

 

- виділені кошти з місцевого бюджету у сумі 3 тис. грн. для придбання матеріальних цінностей ДБСТ Акуленко Ю.М. та Акуленко О.В. баку для води на 700 літрів;

 

- проведено ремонтні роботи по покращенню житлових умов проживання (ремонт каналізаційної системи, водопроводу) за рахунок місцевого бюджету для дитячому будинку сімейного типу Кочнєвої О.О.-Товарницького В.Й. на суму 6196 грн.

 

Заходи щодо надання соціальної допомоги та компенсацій вразливим верствам населення громади, що фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а саме:

 

- надання матеріальної допомоги: одноразова допомога онкохворим та тяжкохворим громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 11-ти особам на суму 21,540 тис. грн., постраждалим внаслідок Чорнобильської  катастрофи до 35-ї роковини 103 ліквідаторам 1А, 2А, 3А - на суму 77,25 тис. грн. по 750 грн. кожному (місцевий бюджет);

 

- придбання продуктових наборів ювілярам 90, 95, 100 років 29 особам на суму 10,440 тис. грн.;

 

- надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку 66 особам на загальну суму 11,935 тис. грн. (місцевий бюджет);   

      

- виплачено матеріальної допомоги за кошти місцевого бюджету 233 особам на суму 431,620 тис. грн.;

 

- забезпечення захисту прав і законних інтересів повнолітніх осіб, які потребують встановлення опіки або піклування, недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, складали акти для призначення соціальної допомоги громадянам, які здійснюють догляд на непрофесійній основі, протягом звітного періоду сплачено 19-ти особам на загальну суму 250065,98 грн..

 

За напрямками соціального захисту незахищених верств населення громади, а саме: «Програма «Ветеран» на 2021-2023 роки», «Програма «Оздоровлення та відпочинок дітей Нікольської селищної ради» на 2021-2024 роки, «Програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2021-2023 роки» тощо за 2021 рік:

 

- на заходи передбачені програмою «Ветеран» на 2021-2023 роки у яких було охоплено 631 особа було витрачено коштів місцевого бюджету у сумі 114,231 тис. грн. (у тому числі, на день похилого віку було організовано спільно з працівниками культури святковий захід з підвезенням на свято осіб похилого віку з усієї громади);

 

- видано талони на проїзд пільгової категорії населення у приміському транспорті. За 2021 рік було сплачено перевізникам компенсацію за перевезення пільгової категорії громадян згідно талонів по всім старостинських округам до смт Нікольське та у зворотному напрямку, за внутрішнє перевезення пенсіонерів та пільгової категорії громадян по смт Нікольське на загальну суму 128841,14 грн.;

 

- придбано 75 путівок на суму 756 000,00 грн. кошти місцевого бюджету для оздоровлення дітей незахищених верств населення які мають право на оздоровлення згідно затвердженого Порядку;

 

- внутрішньо переміщеній особі зі статусом учасника АТО, щодо реалізації ним права на придбання житла, за кошти субвенції з державного бюджету місцевому бюджету, виплата грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, тим самим у 2021 році було придбано квартиру на суму 1 123 000,00 грн;

 

За звітний період 2021 року для облаштування та благоустрою Будинку ветеранів «Добрі серця» було придбано та отримано від благодійних фондів:

- господарчі товари на суму 148,3 тис. грн.;

- медикаменти на суму 25,1 тис. грн.;

- будівельні матеріали на суму 217,4 тис. грн.;

- побутова техніка на суму 10,1тис. грн.;

- електроінструменти на суму 5,4 тис. грн.;

- стабілізатор напруги на суму 31,5 тис. грн.;

- санітарно - гігієнічні товари на суму 18,8 тис. грн.;

- вічнозелені насадження на суму 6,7 тис. грн. та інше.

Проведено благоустрій території відділення, внутрішній та зовнішній ремонт приміщень на суму 463,3 тис. грн..

                            

Наша спільна робота щодо зміцнення матеріальної бази соціальної сфери, створення комфортних умов проживання мешканців нашої громади, благоустрій територій, дає свої певні результати.

 

Я хочу подякувати обласній державній адміністрації, районній державній адміністрації та районній раді, депутатам селищної ради, керівникам підприємств, організацій і установ, виконавчому комітету селищної ради, громадським організаціям, благодійним фондам, всім, хто допомагав конкретними справами і конструктивними порадами, хто доклав своїх зусиль, знання та досвід для забезпечення виконання нашого спільного завдання, підвищуючи тим самим авторитет місцевого самоврядування.

 

Шановні присутні!

 

Попереду у нас дуже багато справ, необхідно вирішити важливі питання. Продовжити роботу з вдосконалення матеріально-технічної бази спільної власності територіальної громади.

 

На черзі:

 

продовження реалізації проєкту «Реконструкція з термомодернізацією Нікольської гімназії «Софія» з загальноосвітньою школою І ступеня № 2 Нікольської районної ради Донецької області» на суму 97230,966 тис грн, освоєно 27884,869 тис. грн коштів держбюджету, 220,9 тис. грн коштів селищного бюджету (реалізовано станом на 05.01.2022 р. 32,3% в грошовому вимірі, 51% робіт, але не всі оплачені);

 

- Будівництво пожежного депо (з подальшим утворенням Центру безпеки громадян), розташованого за адресою: 87000, Донецька область, смт. Нікольське, вул. Затишна,1, на суму 18,679 млн.грн.;

 

Будівництво фізкультурно – оздоровчого комплексу за адресою: в смт Нікольське, вул. Свободи, 130-А, Маріупольського району Донецької області на суму 54,5 млн. грн.;

 

  • Капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі Нікольського селищного будинку культури Нікольської селищної ради Донецької області, смт Нікольське, вул. Свободи, буд.126 на суму 16,7 млн. грн.;

 

  • Капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі комунального закладу "Нікольська мистецька школа ім. Д. К. Патричі Нікольської селищної ради Донецької області" за адресою: 87000, Донецька область, смт.Нікольське, вул.Свободи,97 (коригування) на суму 15,1 млн. грн.;

 

  • Реконструкція з термомодернізацією будівель комунального некомерційного підприємства "Нікольська центральна лікарня" Нікольської селищної ради Донецької області по вул.Свободи,1 смт.Нікольське Донецької області на суму 190,5 млн. грн.;

 

Реконструкція системи водопостачання смт Нікольське, Донецької області» (коригування) на суму 23,1 млн. грн.

 

Планується продовжити:

 

- направлена ??заявка на включення до плану 2022 року ремонт доріг в селищі Нікольське (вул. Калинова – 4,5 км, вул. Свободи - 2,5 км)  за кошти обласного бюджету;

 

  •  відсипку доріг шлаком за підтримки ПрАТ «ММК ім. Ілліча», ПрАТ «МК «Азовсталь», які забезпечать шлаковою продукцією;

 

  • поточний ремонт доріг місцевого значення за кошти селищної ради в :
  • смт Нікольське вулиця Зелена, Олега Кошевого, Джерельна (від вулиці 1 Травня до вулиці Карла Маркса), 25 будинок внутрішньобудинкова територія (лікарняний мкр), Сонячна 17 внутрішньобудинкова територія (орієнтир магазин Сільпо);
  • село Новоянисоль вулиця Польова;
  • село Федорівка заїзд на вулицю Молодіжну;
  • село Темрюк вулиці Шкільна;
  • село Республіка вулиця Тополина;
  • село Криничне з’їзд до криниці.

 

- освітлення вулиць населених пунктів нашої громади в :

  • смт Нікольське вулиця Калинова, Богдана Хмельницького, Благодатна, Паркова, Чехова, Підлісна, Ювілейна, Польова, Ярослава Мудрого, Вишнева, Джерельна, Садова, Сонячна, Крайня, Цвіточна, Мостова, провулок Дальній, Северний, мкр Куйбишевський;
  • село Новоянисоль вулиця Комарова, Нова, Миру;
  • село Тополине вулиця Шкільна, 1 Травня, Молодіжна;
  • село Шевченко вулиця Верхня, Шевченко;
  • село Первомайське вулиця Набережна;
  • село Криничне вулиця Степова;
  • село Темрюк вулиця Шкільна, Центральна, Степова;
  • село Ксенівка вулиця Центральна;
  • село Республіка вулиця Шкільна;
  • село Новокраснівка вулиця Миру, Лісна, провулок Адміністративний, Шкільний;
  • село Малинівка вулиця Центральна, Южна, Садова, Вишнева, Малинова, Ювілейна;
  • село Бойове вулиця Молодіжна, Сенатосенко, Вишнева, провулок Южний;
  • село Новогригорівка вулиця Набережна, Центральна,
  • село Панівка;
  • село Федорівка вулиця Зарічна, Зелена, Центральна;
  • село Зелений Яр вулиця Центральна, Набережна, Вишнева;
  • село Сергіївка вулиця Ватутіна, 1 Травня.

 

- розширювати мережі водопостачання в селі Республіка, Темрюк та селище Нікольське;

 

  • продовжити закупку контейнерів для збору твердих побутових відходів у кількості 400 шт., ємністю 0,2 м3;

 

- відкриття комп’ютерного класу у Нікольському будинку творчості та співпраця з «Комп’ютерною Академією ШАГ» для покрашення якості освіти в сфері інформаційних технологій;

 

- посилити роботу з залученню інвестицій та грантів розвитку інфраструктури та комунальних підприємств, закладів, установ, організацій селищної ради; 

 

  • закупка техніки для посипки доріг в ожеледицю та підмітання доріг;

 

- посилити роботу з наповнення селищного бюджету;

 

- оптимізацію роботи закладів освіти, культури, охорони здоров’я;

 

- дотримання правил благоустрою та санітарної очистки населених пунктів громади;

 

- покращення роботи із зверненнями громадян (в нас працює «Гаряча лінія» телефонного зв’язку, «Телефон довіри» та Телеграм-канал);

 

- покращення роботи по боротьбі з проявами злочинності та порушеннями громадського порядку на території громади;

- відкриття пункту «Поліцейський офіцер громади» та закупка спецтранспорту;

 

  • виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва нового, сучасного та більш комфортнішого «Центру надання адміністративних послуг» для мешканців нашої громади;

 

  • виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції гуртожитку розташованого в селищі Нікольське по вулиці Ювілейній;

 

  • коригування проектно-кошторисної документації парку в селищі Нікольське;

 

  • виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту доріг по вулиці Богдана Хмельницького, Горького та по провулку Ближньому;

 

  • виготовлення проектно-кошторисної документації на термомодернізацію та реконструкцію з благоустрою КЗ Нікольський ясла-садок № 1 «Сонечко» Нікольської селищної ради Донецької області.

 

Шановні мешканці Нікольської громади!

 

До Вашої уваги станом на 01.01.2022 р. рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України, який сформований Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» представляє 300 кращих малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч., відповідно до «Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад».

Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад.

Нікольська громада займає 156 місце в Україні за рейтингом - єдина громада в Маріупольському районі, яка увійшла до Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку, що відображає інституційні привабливість нашої громади.

За рейтингом інституційної спроможності і сталого розвитку по Донецькій області Нікольська громада займає 12 місце.

 

Також Нікольська громада серед 17 переможців конкурсу на розробку Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку та Клімату (SECAP) до 2030 р., які в цьому році отримали свої енергетичні та кліматичні стратегії:

  • Васильківська та Новопокровська Дніпропетровська область;
  • Нікольська Донецька область;
  • Розівська Запорізька область;
  • Бурштинська, Надвірнянська та Рожнятівська Івано-Франківська область;
  • Дівичківська Київська область;
  • Новопсковська Луганська область;
  • Новороздільська Львівська область;
  • Роздільнянська Одеська область;
  • Сенчанська та Чорнухинська Полтавська область;
  • Березівська та Білопільська Сумська область;
  • Куп'янська Харківська область;
  • Новобасанська Чернігівська область.

 

 

Наше спільне завдання - працювати з повною віддачею на благо нашої територіальної громади і всіх її мешканців. Нас усіх чекає велика організаційна робота, цей шлях буде не простим, але я вірю в нашу громаду, в наших людей. Ми не раз доводили, що здатні впоратися з будь-якими складними завданнями, у нас в громаді є потенціал, є фахівці, професіонали, є патріоти здатні вкласти в спільну справу всі свої таланти, знання і сили.

 

Дякую усім за ту роботу що вже зроблена. Нехай і далі наша діяльність буде успішною і ефективною.