До селищної ради продовжують надходити звернення мешканців селища про випадки агресії з боку бездомних тварин, про зростання популяції собак, що мешкають в райцентрі, про потенційну небезпеку, яку вони собою представляють і про співчуття, яке викликають кинуті, голодні, замерзаючі тварини.

Проблема безпритульних тварин високо актуальна, підходи до її вирішення викликають гостру полеміку.

Нікольська селищна рада як і раніше знаходиться в пошуку оптимального і гуманного вирішення питання.

Невелике опитування, проведене серед жителів селища, переконало нас у доцільності такого альтернативного заходу як передача бездомних собак на домашнє утримання. Тобто, шановні нікольці, запитайте: могли б ви взяти собаку з вулиці до себе додому?

Перевага очевидна - возитися з цуценям не потрібно, а доросла собака стане охоронцем в господарстві. Бездомні собаки, навіть ті, які натерпілися від людей, продовжують добре ставитися до людей і чекають від нас допомоги. Собака «з вулиці» буде нескінченно вам вдячна і відразу вважатиме вас своїм господарем.

Якщо вас зацікавила наша пропозиція - звертайтеся до селищної ради і ми разом подумаємо, як, не завдаючи шкоди, відловити на вулиці і передати небайдужим людям на домашнє утримання собаку.

Якщо ж ця пропозиція здається вам абсурдною, то наступна інформація для вас. Нікольська селищна рада другий рік поспіль співпрацює з комунальним підприємством Маріуполя "Щасливі тварини", яке надає послуги, звичайно платні, по вилову собак.

Згідно з угодою в 2019 році перший етап вилову бродячих собак в смт Нікольське відбувся в першій декаді лютого. Але бродячі собаки - не завжди бездомні, в зв'язку з чим прохання до власників дворових собак посадити їх на ланцюг, в вольєр або іншим чином утримувати в межах домоволодіння. Повернути собаку з притулку можна буде самостійно тільки після того, як селищній раді буде виплачена компенсація за вилов в розмірі 1366 грн за одну собаку.