Фото без опису

 

Вже сімдесят вісім років відділяє нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.
Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події, які ми згадуємо зараз, у ці вересневі дні.

 

День визволення селища – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував селище в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності.
 

13 вересня 2019 року, напередодні 76-ї річниці визволення селища Нікольське, відбулося покладання квітів до Меморіалу Слави.
Під час урочистого заходу мешканці селища поклали квіти до Вічного вогню та схилили голови у хвилині мовчання, вшанували пам’ять земляків, котрі загинули, захищаючи від окупантів рідну землю, виборюючи її свободу і незалежність.

 

З нагоди 188-ї річниці заснування селища Нікольське та 76-ї річниці його визволення селищний голова Олег МЕНДРИН та представник селищної ветеранської організації Галина СТАНЧУК привітали найповажніших членів територіальної громади – учасників бойових дій, ветеранів війни, солдатських вдів, колишніх в'язнів концентраційних таборів (всього 30 осіб) та вручили подарункові набори від громади. У теплій та приязній бесіді голова бажав ветеранам найголовнішого та найзаповітнішого – миру, злагоди, взаєморозуміння та здоров’я.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису