В зв’язку з тривалим тиском Нікольської райдержадміністрації на Нікольську селищну раду щодо прийняття рішення про дозвіл на роботу ринку Нікольська селищна рада повідомляє наступне.


Нікольська селищна рада НАПОЛЯГАЄ на безумовному виконанні п.п. 3,2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року №215 в частині заборони роботи закладів торговельного обслуговування (ринків усіх типів та форм власності).


Відповідно до пункту 4 Протоколу №8 засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.03.2020 під головуванням заступника голови Нікольської РДА Н.КУНАК з 18.00 17.03.2020 заборонена робота суб’єктів господарювання, в тому числі ринків та торгівельних рядів, протоколом №22 від 02.04.2020 під головуванням заступника голови Нікольської РДА Н.КУНАК робота торгових рядів в смт Нікольське відновлена за умови суворого дотримання певних обмежень, а саме:


• здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
• на 20 квадратних метрах торговельної площі може перебувати щонайбільше один відвідувач;
• забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра;
• забезпечити персонал засобами індивідуального захисту;
• забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;
• для ринків вихідного дня забезпечити відстань між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри .

 

Вочевидь, ці вимоги в Нікольському наразі не дотримуються, зважаючи на відсутність зареєстрованого оператору ринку харчових продуктів.
 

Торгові ряди в смт Нікольське не є єдиним джерелом придбання товарів продовольчої групи, в умовах карантину в селищі функціонують 47 магазинів з продажу продовольчих товарів та товарів першої необхідності.
Вважаємо, що комерційні інтереси не мають переважати над суспільними!
 

Закон відносить юридичний факт введення карантину та надзвичайної ситуації до форс-мажорних обставин. Тобто зараз, в надзвичайно критичних умовах, Нікольська селищна рада має взяти на себе відповідальність за роботу ринку, діяльність якого тривалий час координується посадовими особами Нікольської РДА?!
 

В умовах недостатньої самодисципліни членів територіальної громади, яка свідчить про недооцінку загроз, які містить епідемія коронавірусу, непоодиноких випадків нехтування правилами поведінки під час карантину, в умовах, коли походження, природа та наслідки нового вірусу недостатньо вивчені, зважаючи на динаміку росту захворюванності,
 

НІКОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ВИСТУПАЄ ЗА ЖОРСТКЕ ПОСИЛЕННЯ ВСІХ ПРОТИЕПІДЕМІОЛОГІЧНИХ ЗАХОДІВ, ЗОКРЕМА ЗА ЗАБОРОНУ РОБОТИ РИНКІВ З МЕТОЮ МІНІМІЗАЦІЇ РИЗИКІВ ЗАРАЖЕННЯ НІКОЛЬЦІВ.


БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!
ЗАЛИШАЙТЕСЬ ВДОМА!