Фото без опису

 

Сьогодні виповнюється 77 років з часу визволення нашого селища Нікольське від фашистських загарбників. Це дата, з якою пов’язане наше трагічне минуле в роки жорстокої окупації.

 

Пам’ять про ті випробування живе в серці кожного ветерана війни і тилу, кому довелося пройти смертельне пекло фронту, втратити рідних і близьких, запам’ятати біль, муки і рабське приниження людської гідності. Друга світова війна і виборена в ній перемога не відходять у небуття.

 

Ми завжди пам’ятатимемо, якою дорогою ціною дісталася перемога над ворогом, а тому безмежною і глибокою є вдячність земляків нашим сивочолим ветеранам, справжнім ратникам Батьківщини.

 

Пам’ять земляків, котрі загинули, захищаючи від окупантів рідну землю, виборюючи її свободу і незалежність, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів на урочистому мітингу.

 

Фото без опису

 

Селищний голова Олег МЕНДРИН висловив велике спасибі всім, хто пройшов пекло фронту, тилу, вистояв та піднімав з руїн рідний край.

 

"Наші побажання йдуть від серця і стосуються перш за все вашого міцного здоров’я, душевної рівноваги, а ще – щоб багато років бути поруч з нами, як найдосвідченіше, наймудріше покоління нашого родоводу.

Дорогі земляки! З нагоди дня визволення селища бажаю вам миру, добра, достатку і злагоди, міцного здоров’я та щасливої долі! Зі святом! "

 

Фото без опису

 

У святковий день до уваги жителів громади були представлені виставки, до організації яких долучилися Нікольська районна бібліотека, Нікольський районний будинок дитячої творчості та Районний будинок культури. 

 

Нікольська районна бібліотека для дорослих представила літературно-історичну виставку «Про рідний край у книги запитай». Краєзнавча виставка збагатила учасників заходу цікавими фактами з історії селища Нікольське. Відвідувачі з цікавістю гортали книги та знайомилися з іншими краєзнавчими документами, розглядали фото ветеранів – визволителів нашого селища.

 

Районна бібліотека для дітей запропонувала переглянути виставку дитячих малюнків «Моє селище очима дітей», яка викликала жваве зацікавлення у присутніх. У своїх роботах діти відобразили рідне Нікольське – чудові образи природи, краєвиди місцевості, яскраві враження про останні події у селі: нові дитячі майданчики, нова школа, нова дорога.

 

Фото без опису

 

 

Також була представлена виставка малюнків та виробів вихованців гуртка «Творча майстерня» Нікольського районного Будинку дитячої творчості "Чарівна осінь у нашому селищі". Вона виявилася дуже яскравою - полиці стенду прикрашали справжні плоди яблук, перцю, томатів.

 

Фото без опису

 

 

Мешканці громади із зацікавленням обговорювали старі світлини рідного селища (фотовиставка "Минуле та сучасне Нікольське", виставка-пам'ять "Хай живі пам'ятають"). 

 

Фото без опису