Створення відкритого інформаційного простіру – одна  з запорук вдалого руху України в європейську спільноту. Світ розвивається  бурхливими темпами, та кожен новий винахід вже не на крок, а на декілька  кроків випереджує свого «старшого» брата. Те ж саме відбувається і з діловим листуванням  на зміну якому  надходить електронний документообіг.

       Стало розуміло, що для прискорення розвитку бізнесу, здійснення фінансово-господарських операцій необхідно, щоб документи швидко надходили від одного суб’єкта іншому. Однак зручність пересилання їх в онлайн-режимі пов’язано з багатьма ризиками натрапити на дії шахраїв або просто  взагалі розсекретити дані.  Дійсно авторство документа в паперовому вигляді підтвердити не складно, що не скажеш про електронний варіант.

       Вихід, який робить документ невразливим був знайдений. Стала в нагоді криптографія, завдяки використанню якій виник електронний цифровий підпис – неповторна як відбиток пальців, який має відношення тільки к конкретному автору.

         Враховуючи вищевикладене, Головне Управління ДПС у Донецькій області  інформує, що з метою спрощення та зручності спілкування громадян з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, банками, іншими установами та організаціями ДПС є можливість безкоштовно отримати кваліфіковані електронні довірчі послуги (а саме електронний цифровий підпис ) за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, пр. Металургів, 193 у ЦОП Кальміуській ДПІ. Для отримання ЕДП необхідно здійснити  попередній запис за телефоном (0629) 38 45 39.