З метою підтримки підприємницької та інноваційної проєктної діяльності та популяризації сільського туризму як дієвої форми соціально-економічного розвитку сільських територій ради, Нікольська селищна рада оголошує       Конкурс  проєктів  створення об’єктів  та послуг  сільського зеленого туризму в Нікольській селищній раді Донецької області.     

  Етапи проведення конкурсу

   Приймання  робіт до участі у конкурсі -  20 квітня – 15 травня  2021 року;

  Розгляд поданих проєктів конкурсною комісією (в тому числі публічний захист проектів авторами), вибір 1 кращої  роботи,  повідомлення переможця - 16 травня – 01 червня  2021 року;

    Фінансування проєкту, який став переможцем у конкурсі  - 02 – 15 червня 2021 року;

    Реалізація проєкту - 01 липня – 01 грудня 2021 року;

    Звітування  отримувача  коштів  перед Нікольською селищною радою щодо використання коштів проекту -   01-15 грудня 2021 року.                    

   Тема конкурсу

   Створення об’єктів  та послуг  сільського зеленого туризму в Нікольській селищній раді.   Сільський  зелений туризм - один із різновидів господарської діяльності, у тому числі із залученням майна конкурсанта, шляхом надання послуг з тимчасового проживання, харчування, проведення відпочинку туристів  (риболовля, катання на конях, купання в  озерах і річках та ін.), практичний показ процесів вирощування та догляду за рослинами, тваринами, бджолами та участь туристів у цих процесах, а також з  виготовлення виробів з глини, вишивання, різьблення по дереву, лозоплетіння та ін., народних обрядів, ознайомлення туристів з побутом та умовами проживання селян минулого часу, з особливостями регіону, його пам’ятками, цікавими місцями,  природним ландшафтом тощо. Оселя виступає  основним об’єктом  сільського зеленого туризму. На її базі формується пакет сукупних послуг для туриста.

   Конкурсні роботи розглядатиме журі у складі 9 осіб, склад якого затверджується рішенням сесії Нікольської селищної ради.

   Фінансова підтримка  реалізації проєкту, який обрано переможцем у Конкурсі проєктів  створення об’єктів  та послуг  сільського зеленого туризму в Нікольській селищній раді Донецької області надається на конкурсних засадах  переможцю Конкурсу (який може бути  суб’єктом малого підприємництва, фізичною особою- підприємцем або приватною особою, яка з метою реалізації конкурсного проєкту протягом 2 півріччя 2021р. повинна зареєструватися як  суб’єкт малого підприємництва або фізична особа-підприємець) та  який відповідає критеріям, встановленим   Положенням про конкурс.    Загальний розмір фінансової підтримки переможцю Конкурсу на реалізацію його проєкту зі створення об’єктів  та послуг  сільського зеленого туризму складає 50.0 тис.грн.     Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки є співфінансування конкурсантом  витрат на реалізацію проєкту (в обсязі не менше 12,5 тис.грн.).                

   Конкурсанти, які бажають взяти участь у конкурсному відборі, подають до журі Конкурсу   документи згідно таких вимог :    

 1) Проєкт повинен бути авторським і актуальним,  розробленим для потреб Нікольської селищної ради, підготованим  за темою конкурсу  та містити конкретний план дій щодо його практичного впровадження з визначеним терміном впровадження, виконавцями та орієнтовним бюджетом на кожну дію плану.

   2) Робота виконується українською мовою. Обсяг роботи має складати до 10 сторінок без урахування додатків (додатки за потреби).

     Конкурсні проєкти надсилати на електронну адресу nikol_osvita@ukr.net до 18.00  15  травня  2021 року з  приміткою  «на конкурс проєктів». Роботи, надіслані пізніше вказаного терміну, не розглядатимуться.

     Конкурсний проєкт  повинен  містити :

    1) Аплікаційну форму  Конкурсу (згідно затвердженого зразка);

    2) План  дій за проектом (згідно затвердженого зразка);        

   3) довідку про банківські реквізити, видану банківською установою, у якій відкрито розрахунковий рахунок конкурсанта;

     Детальніше з умовами Конкурсу можна ознайомитись за посиланням

Контактна особа Галікбарова Марія Павлівна – провідний спеціаліст відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді виконавчого комітету Нікольської селищної ради. Тел. 099 15 22 911  ( з 8.00. до 17.00.)

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису