Сьогодні селищний голова Василь МІТЬКО провів загальні збори керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, розташованих на території Нікольської селищної ради.

Були розглянуті наступні питання:

1. Основні аспекти Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31березня 2021 року № 552-ІХ.

Доповідач: Н.ЛЕЖАЙСЬКА, начальник відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій Нікольської селищної ради.

2. Переважне право викупу та оренди землі.

Доповідач: О.ЯРОЦЬКИЙ, радник з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознаками статі на території Нікольської селищної ради.

3. Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 107 (зі змінами).

Доповідач: С.ПАНІОТОВА, начальник відділу економічного розвитку Нікольської селищної ради.

4. Послуги служби зайнятості роботодавцям. Підбір працівників та укомплектування вакансій.Нові форми навчання, дуальна форма навчання.

Доповідач: М.ПИРЛИК, заступник начальника відділу з працевлаштування центру зайнятості, О.БОТМАН - фахівець центру зайнятості.

5. Автоматичне нарахування пенсій.

Доповідач: О.ХУДЯКОВА - спеціаліст ПФУ.

Мета проведеної зустрічі: ознайомлення з новинами у законодавстві, налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими господарствами, орендарями та власниками землі, оформлення договорів оренди землі та дотримання законодавства щодо сплати податків для поповнення бюджету громади та її сталого розвитку. Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу, присутні отримали відповіді на питання. Взяли участь в обговоренні питань керівники силових структур, структурних підрозділів селищної ради, депутати селищної ради, старости, працівники підприємств, представники громадськості.

Фото без описуФото без описуФото без опису