Сьогодні, 24 червня 2021 року відбувся схід жителів Нікольської громади. Основне питання, яке хвилює всіх мешканців - недопущення розробки родовища цирконію, яке знаходиться на території селищної ради.

Збори відкрив селищний голова Василь МІТЬКО. Перед громадою відзвітували юристи : КРАСНОВА Інна та БАРАНАЄВА Анастасія. Вони докладно доповіли про проведену роботу з даного питання. На всі надіслані запити отримали письмові відповіді. Власники земельних ділянок підписали звернення про заперечення проведення геологічної розвідки та будь-яких інших пошукових досліджень на їх землі. Письмові звернення відправлені до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Після тривалих обговорень та виступів присутніх депутатів районної ради, депутатів селищної ради, начальників структурних підрозділів селищної ради, власників земельних ділянок, орендарів земельних ділянок громада вирішила продовжити активну роботу: підготувати позов до суду про заборону розробки цирконію та проведення досліджень на території селищної ради, звернутись до народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитра ЛУБІНЦЯ з метою сприяння вирішення питання та підготувати листа до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з визначенням розробки цирконію як загрози життю та здоров’ю громадян, задля недопущення екологічного лиха на території Маріупольського та прилеглих районів.Фото без опису