Вже стало доброю традицією в усьому світі до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету, 23 червня 1894 року, відзначати Олімпійський день. Олімпійський день – це родинне свято спорту, де кожний знаходить собі заняття до душі та зможе відчути себе справжнім олімпійцем.

Сьогодні Нікольська селищна рада також долучилась до Всеукраїнського олімпійського дня.

Для всіх учасників було проведено Всеукраїнський флешмоб «Олімпійська зарядка», яку сьогодні виконували у кожному куточку України. Руханку провів керівник ансамблю «Легіон» Нікольського селищного будинку культури Іван Папанага .

Діти долучилаиь до олімпійського фоточеленджу - відтворили зображення олімпійського знаку.

ІІ етапом було проведення масового забігу. Першими взяли участь вихованці дитячих садочків «Ромашка» та «Сонечко». та пробігли визначену дистанцію.

Потім дорослі показати свою спритність та витривалість та запалили імпровізований олімпійський вогонь.

Після масового забігу на стадіоні “Колос” був піднятий Олімпійський прапор і Державний прапор України. З вітальними словами до учасників та гостей звернулись Нікольський селищний голова Василь МІТЬКО та начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді виконкому селищної ради Петро МАРКОВ.

Нікольська громада пишається досягненнями наших ветеранів спорту і людей, які багато років на громадських засадах пропагандували та культивували спорт, виховали не одне покоління видатних спортсменів, які і до цього часу представляють нашу громаду на спортивних змаганнях різного рівня.

За вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі та з нагоди відзначення Олімпійського дня були нагороджені:

1. Молонов Валентин Олександрович ( чемпіон Донецької області з гандболу, чемпіон району з волейболу.)

2. Самко Павло Олександрович ( чемпіон Донецької області з гандболу, чемпіон району з волейболу.)

3. Дуднік Павло Борисович ( призер Донецької області з шахів, чемпіон району шахів, чемпіон Донецької області з футболу у 1981 році.)

4. Дурицький Анатолій Володимирович (майстер спорту з гирьового виду, призер обласних та всеукраїнських змаганнях з гирьового сорту.)

5. Грушевий Віталій Миколайович (чемпіон Донецької області та району з вільної боротьби.)

6. Мороз Олександр Федорович ( призер Донецької області з вільної боротьби, чемпіон району з волейболу, кандидат в майстри спорту.)

7. Ахвєрдієв Ісмаіл Шаміловіч ( чемпіон Донецької області та району з футболу)

8. Єменджи Віктор Костянтинович (чемпіон Донецької області та району з футболу)

9. Самко Олександра Костянтинівна ( чемпіонка області з шашок)

10. Глущенко Віталій Вікторович ( призер України, чемпіон України з молоді серед сільської місцевості, багаторазовий чемпіон з вільної боротьби та Кандидат у майстри спорту)

11. Балабаєв Віктор (майстер спорту з вільної боротьби, чемпіон Донецької області, призер Чемпіонату України).

12. Якімов Олексій Євгенович (4-х кратний чемпіон України з пауерліфтингу 2012, 2013, 2014, 2015 років; 2-х кратний володар кубка України 2013,14 року; Чемпіон Європи 2012 року; володар кубка миру 2012 року; володар рекорду України серед юніорів в станової тяги (317,5 кг); майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу; бронзовий призер чемпіонату Донецької області з армрестлінгу 2020 року; срібний призер чемпіонату Донецької області з армрестлінгу 2021 року; срібний призер кубка Донецької області з армрестлінгу 2021 року).

13. Одрінська Юлія Олександрівна ( неодноразова чемпіонка та призерка чемпіонатів України, майстер спорту України з дзюдо)

14. Леонов Юрій Іванович (тренер-викладач, виховав майстера спорту міжнародного класу з легкої атлетики Шурхно Олену Павлівну)

15. Яцко Костянтин Юрійович ( бронзовий призер кубка Європи, бронзовий призер чемпіонату Украни до 16 років

Бронзовий призер України до 18 років, срібний призер чемпіонату України до 18 років, срібний призер чемпіонату України до 18 років, срібний призер чемпіонату України до 21 року, бронзовий призер чемпіонату України до 23 років).

На стадіоні працювали локації з різних видів спорту: вільної боротьби, дзюдо, важкої атлетики, тайського боксу, фітнесу, армрестингу, настільного тенісу, міні футболу, волейболу та баскетболу, великого тенісу. Для самих маленьких спортсменів працювала дитяча зона.

Нікольська громада долучилася до всеукраїнської програми Президента України. 22 червня Президент України дав старт загальнонаціональній програмі «Здорова країна». Програма спрямована на всі вікові категорії та групи населення і має на меті збільшення тривалості життя українців. У цій програмі передбачений проєкт «Активні парки- локації здорової України». Це можливість без дорогих тренажерів, без персонального тренера, коли вам зручно разом з олімпійськими чемпіонами, зірками українського спорту, зірками телебачення, кіно, музики разом займатися спортом!

Сьогодні презентували наш «Активний парк - локацію здорової України». На нашому стадіоні відсьогодні активований спортивний майданчик для самостійних занять спорту, координатором якого є Мороз Олександр Федорович.

На спортивному майданчику позначені окремим кольором тренажери, є стенди з інформацією, на яких за допомогою смартфона можна буде зчитати QR код, обрати рівень складності та виконати комплекс фізичних вправ за допомогою віртуального тренера.

Наприкінці свята на всіх чекав сюрприз, до нас завітав відомий українский богатир, заслужений майстер спорту України зі стронгмену, майстер спорту з важкої атлетики, віце-президент Федерації стронгменів України в Східному регіоні, шестиразовий володар титулу «Найсильніша людина України», активний громадський та політичний діяч - Олександр ЛАШИН.

Фото без опису