З метою підтримки подолання наслідків конфлікту на сході України, відновлення та вдосконалення найважливішої інфраструктури в регіонах, 09 грудня 2020 року підписано Фінансову угоду (Проєкт “Программа з відновлення України) між Україною та Європейським інвестиційним банком про наміри залучення кредитних ресурсів у розмірі 340 млн.євро.

В рамках “Програми з відновлення України” будуть реалізовуватися проекти у галузі:

- громадські будівлі (відновлення, модернізація та будівництво громадських будівель (лікарень, шкіл, будинків культури, поштових служб, які надають фінансові послуги, будівель державних адміністративних органців), відновлення та покращення енергоефективності в громадських будівлях);

- транспорт (відновелння та реконструкція мостів та доріг місцевого та регіонального значення, відновлення та реконструкція міської транспортної інфраструктури, заміни застарілих міських транспортних засобів);

- відновлення, модернізація та будівництво житлової інфраструктури для ВПО;

- водопостачання та водовідведення, центральне теплопостачання.

Після ратифікації Фінансової угоди та затвердежння порядку та умов надання коштів в рамках Програми, буде розпочато конкурсний відбір проєктів. Про початок конкурсного відбору буде проінформовано додатково.

01 липня 2021 року селищний голова Василь МІТЬКО провів робочу нараду з розгляду питання ходу виконання робіт по інфраструктурним проєктам станом на 01.07.2021 по Нікольській селищній раді. Обговорені питання відповідності критеріям відбору проєктів, які пропонуються Нікольської селищною радою до участі у проєкті “Програма з відновлення України”.

В нараді взяли участь керівники організацій та комунальних установ селищної ради, заступники голови селищної ради, керівники структурних підрозділів селищної ради. Після обговорень та доповідей вирішено продовжити роботу над проєктами, привести документацію у відповідність до вимог чинного законодавства та надати проєкти на конкурс.

Фото без опису

Фото без опису