15 липня 2021 року селищний голова Василь МІТЬКО провів засідання 13 сесії селищної ради восьмого скликання. В роботі сесії взяв участь заступник голови Маріупольської райдержадміністрації Олексій ВОРОБЙОВ.

На порядку денному сесії наступні питання:

1.Про внесення змін до рішення селищної ради від 18 грудня 2020 №8/1-5 «Про затвердження Регламенту Нікольської селищної ради восьмого скликання».

Доповідач: Павлишин М.В. - секретар селищної ради.

2.Про зміну юридичної адреси Нікольської селищної ради.

Доповідач: Паніотова О.О. – начальник юридичного відділу виконавчого комітету селищної ради.

3.Про затвердження Порядку виявлення, обліку та набуття у комунальну власність Нікольської селищної ради майна відумерлої спадщини та безхазяйного майна.

4.Про затвердження Положення про порядок закріплення майна комунальної власності Нікольської селищної ради на праві господарського відання або оперативного управління.

Доповідач: Паніотова О.О. – начальник юридичного відділу виконавчого комітету селищної ради.

5.Про затвердження Програми створення належних умов для здійснення правосуддя на території Нікольської територіальної громади «Правосуддя 2021».

Доповідач: Доценко С.І. – голова Володарського районного суду Донецької області.

6.Про затвердження Цільової програми «Забезпечення підготовки та проведення зборів підрозділів 109 окремої бригади територіальної оборони у 2021 році.

Доповідач: Дем’яненко О. В. - військовий комісар Кальміусько-Нікольського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

7.Про внесення змін до рішення селищної ради від 16 квітня 2021 року № 8/7 – 242 «Про затвердження Іміджевої програми Нікольської селищної ради Донецької області на 2021 рік», зі змінами.

Доповідач: Марков П.В. – начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді виконавчого комітету селищної ради.

8.Про внесення змін до рішення селищної ради від 04.02.2021 року № 8/5-116 «Про затвердження Програми відшкодування вартості препаратів інсуліну хворим на цукровий діабет на 2021 рік» зі змінами.

Доповідач: Шамлі С.С. – директор КНП «Центральна районна лікарня Нікольського району».

9.Про внесення змін до рішення селищної ради від 16 квітня 2021 р. № 8/7-258 «Про затвердження фінансового плану Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Нікольської селищної ради Донецької області на 2021 рік».

Доповідач: Черниця О.О. – директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

10.Про визнання таким що втратило чинність рішення селищної ради від 04 лютого 2021 № 8/5-120 «Про затвердження графіку роботи відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Нікольської селищної ради».

Доповідач: Плавська І.М. – керуючий справами виконавчого комітету селищної ради.

11.Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку.

12.Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Доповідач: Поклонська О.І. – начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради.

13.Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку.

Доповідач: Лежайська Н.А. – начальник відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій виконавчого комітету Нікольської селищної ради.

14.Про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки комунальної власності для фізичних та юридичних осіб на території Нікольської селищної ради.

Доповідач: Лежайська Н.А. – начальник відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій виконавчого комітету Нікольської селищної ради.

15.Про внесення змін до рішення селищної ради від 28.12.2020 № 8/2-31 «Про Програму економічного і соціального розвитку Нікольської селищної ради на 2021 рік» зі змінами від 18.05.2021 № 8/8-377.

Доповідач: Паніотова С.В. – начальник відділу економічного розвитку виконавчого комітету селищної ради.

16.Про внесення змін до рішення селищної ради від 28 грудня 2020 р. № 8/2-33 «Про бюджет Нікольської селищної територіальної громади на 2021 рік» зі змінами від 17 червня 2021 р. № 8/10-485.

Доповідач: Поклонська О.І. – начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради.

17.Про закріплення на праві господарського відання майна за КП «Комсервіс».

Доповідач: Юзвінкевич С.В. – перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Також були розглянуті питання, які стосувались передачі у власність земельних ділянок та надання дозволів на розробку проєкту землеустрою.

Після виступів та обговорень питань депутатами прийняті відповідні рішення.

Фото без опису