Повідомляємо, у зв'язку з тим, що ТОВ «АЗОВГАЗ» з 1 липня 2021р. припинило постачання природного газу населенню, всі споживачі автоматично тимчасово перейшли до Постачальника останньої надії (ПОН-АТ НАК «Нафтогаз України»).

Максимальна тривалість знаходження у ПОН не може перевищувати 60 календарних днів. Впродовж поставки газу від ПОН усі споживачі мають перейти до нового постачальника газу з укладанням договору на постачання природного газу.

З 29 серпня 2021р. постачання газу від ПОН-АТ НАК «Нафтогаз України» автоматично припиняється. Таким чином для споживачів які не оформлять договори з новим постачальником, або не припинять споживання, буде здійснено нарахування компенсації вартості відібраних об’ємів природного газу за формулою визначеною у п. 4 глави 5 VI Кодексу ГРС, за ціною АТ«Укртрансгаз» з коефіцієнтом компенсації від 1,5 до 2 (коефіцієнт 2- при відмові від самостійного припинення, або не забезпечення доступу для здійснення відключення). Таким чином, ціна газу за 1м³ може дорівнювати 35 грн.

Для отримання роз’яснень, стосовно обрання нового постачальника газу, споживачі можуть звернутися до тимчасових консультаційних центрів, які організовані за адресою:

м.Маріуполь, вул. Миколаївська, буд.16 (корпус 2 каб112);

смт.Мангуш, вул. Поштова, буд.5а;

смт.Нікольське, вул. Пушкіна, буд.81;

Консультації відбуваються в липні-серпні 2021р. (в 10-00 год., в 13-00год., в 16-00 год.). З цінами та умовами постачальників можна ознайомитись самостійно:

1) на офіційних сайтах постачальників;

2) у реєстрі ліцензіатів – «Ліцензійний реєстр НКРЕКП»;

3) на інформаційних порталах «Газотека» (https://gasoteka.ua-energy.org), «ГазПравда» (https://gazpravda.com.ua).

ПАТ «Маріупольгаз» наполегливо просить не затягувати вирішення цього питання щодо вибору постачальника та оформлення з ним договірніх відносин.

З повагою, адміністрація ПАТ «Маріупольгаз»