Патронат- швидка сімейна допомога.

 

        Кожна дитина має зростати у люблячій сімї, де поважають, захищають, створюють умови для розвитку її особистості, піклуються про здоровя, навчають любити і бути людиною. Було б дуже гарно, щоб у всіх дітлахів було таке щасливе дитинство. Реалії життя показують іншу картину.

        Серед нас є діти-сироти, батьки яких померли , або  вони втратили рідну людину через інші причини. Ці діти потребують великої уваги і підтримки з боку держави і свідомих та небайдужих громадян. На даний час державна політика у сері захисту справ дітей перебуває у пошуку альтернативних форм сімейного виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Зокрема, однією із таких форм є патронат над дітьми.

       Патронат над дитиною – це нова форма сімейного виховання, яка передбачає надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

      Ці питання врегульовано законодавчими та нормативно-правовими актами. Особи, яких зацікавила пропозиція і вони виявили бажання стати патронатними родинами, можуть   звернутися за  більш детальною інформацією про сімейний патронат до Служби у справах дітей Нікольської селищної ради за адресою: смт Нікольське, вул.Свободи, буд.87, каб.22.

Контактні телефони: 0999296207; 0993554858.

Фото без опису