Сьогодні, 19 серпня 2021 року, селищний голова Василь МІТЬКО  провів засідання чотирнадцятої сесії селищної ради восьмого скликання. В роботі сесії взяв участь  заступник голови Маріупольської райдержадміністрації Олексій ВОРОБЙОВ, депутати Маріупольської районної ради, Вадим КУДРЯВЦЕВ та Аліса ДЕРБАЛЬ, помічник Уповноваженого ВРУ з прав людини Наталя ПРОЦЕНКО, старости, керівники структурних підрозділів селищної ради, керівники комунальних установ селищної ради, представники громадськості, поліції, місцеві мешканці та  представники засобів масової інформації.
На розгляд депутатів, після попереднього розгляду та обговорення  на постійних комісіях селищної ради, було винесено понад 120 питань.
 Питання, яке  привернуло особливу увагу та   цікавило всіх присутніх на сесії - це питання, з якого виступив Валерій ОВСЯННИКОВ - про розгляд пропозицій щодо створення загальногеологічного заказника місцевого значення. Селищна рада, детально вивчивши це питання, враховуючи довідку Валерія ОВСЯННИКОВА стосовно результатів вивчення матеріалів геологічних досліджень Азовської  ділянки рідкоземельних металів та цирконію, правовий висновок з екологічного права з питання “Порушення екологічних прав гпромади при користуванні надрами з природною радиоактівністю, підготовлений адвокатом Анастасією БАРАНАЄВОЮ, вирішила звернутись до Маріупольської районної ради з проханням підтримати рішення про створення загальногеологічного заказника місцевого значення без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів над підземним об’єктом (неживої природи) та звернутись до Донецької облдержадміністрації з клопотанням про створення цього заказника.
З  питань “Про хід виконання рішення селищної ради від 28.12.2020 № 8/2-31 «Про Програму економічного і соціального розвитку Нікольської селищної ради на 2021 рік» зі змінами за І півріччя 2021 року”, яке вже було розглянуто на засіданні виконкому  та Про внесення змін до рішення селищної ради від 28.12.2020 № 8/2-31 «Про Програму економічного і соціального розвитку Нікольської селищної ради на 2021 рік» зі змінами від 18.05.2021 № 8/8-377”  доповіла Світлана ПАНІОТОВА – начальник відділу економічного розвитку виконавчого комітету селищної ради. Рішення були схвалені депутатами. Також ухвалили рішення про  внесення змін до рішення селищної ради від 28 грудня 2020 р. № 8/2-33 «Про бюджет Нікольської селищної територіальної громади на 2021 рік» зі змінами від 17 червня 2021 р. № 8/13-609 (доповідала  Оксана ПОКЛОНСЬКА-  начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради).
Після тривалих обговорень депутати затвердили  Програми розвитку освіти Нікольської селищної ради на 2021 – 2027 роки (доповідав Петро МАРКОВ - начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді виконавчого комітету селищної ради). Проект Програми потребує проведення громадських обговорень. Також розглянули низку важливих питань  соціального напрямку, а саме: Про створення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в КУ «Центр надання соціальних послуг»( доповіла Тетяна БЕЛІНСЬКА - начальник  соціального відділу виконкому селищної ради), “Про затвердження Програми розвитку сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми в Нікольській селищній раді на 2021-2025 роки” (доповів Петро МАРКОВ).

Наталія МЕНДЄЛЄВА - директор КУ “Інклюзивно-ресурсний центр” доповідала з питань щодо внесення змін у Стату та графік роботи ІРЦ. Тепер робочий час центру з 8-00 до 16-00, перерва з 12 -00 до 12.48.
З земельних питань, а саме про надання дозволів на розробку проєкту землеустрою та про затвердження технічної документації із землеустрою доповідав Вадим ПУГАЧ - головний спеціаліст відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій.
Рішенням сесії внесено зміни до персонального складу виконавчого комітету селищної ради - до складу виконкому ввели Сергія ШАМЛІ - директора КНП “Нікольська центральна лікарня” та Олену ЧЕРНИЦЮ - директора КПН “ЦНПМСД Нікольської селищної ради” (доповідала Ірина ПЛАВСЬКА - керуючий справами виконкому селищної ради) . З  інших питань доповідали Сергій ЮЗВІНКЕВИЧ - перший заступник голови селищної ради, Тетяна МАРТИЩЕНКО - заступник голови селищної ради.

Депутати плідно попрацювали, з рішеннями сесії можна буде ознайомитись на веб-сайті  Нікольської селищної ради.