Нікольська територіальна громада приймала участь у фестивалі грецької культури "МЕГА ЙОРТИ"

Цьогоріч фестиваль приймає місто Маріуполь, захід проводиться на реконструйованій площі ім. Гурова.

"Мега Йорти» – це сучасний мистецький проект, який демонструє філософію єднання двох братських народів: українського та грецького і водночас показує одвічну красу самобутньої грецької культури.

“Мега Йорти” - це неповторна подія, це крутий зразок популяризації народного мистецтва. Це хайтарма, уртапан, кубіте, турта, чак-чак, чир-чир, це незабутні знайомства та чудові локації.

У програму святкових дійств увійшли: традиційна багатолюдна театралізована хода представників грецьких товариств України, виступи художніх колективів та окремих виконавців, презентація кухонь з дегустацією страв, величезна виставка-ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, незвичайні фотозони. Від Нікольської громади участь приймали селищний голова Василь МІТЬКО, керуючий справами виконкому селищної ради Ірина ПЛАВСЬКА, секретар селищної ради Михайло ПАВЛИШИН, представники Нікольського товариства греків, творчі колективи громади, спортсмени, учнівська молодь,які пройшли в урочистій театралізованій ході та представили Нікольську територіальну громаду у надзвичайно видовищному параді громад. Гості свята в ході побачили богів і героїв Стародавньої Греції, концертні номери художніх колективів і артистів в національному одязі. Вперше за всю історію Всеукраїнського фестивалю грецької культури «Мега-Йорти» пройшли в яскравій і незвичайній парадній формі евзони - представники елітного підрозділу грецької армії.

Національні громади представили страви своїх кухонь, відбулись спортивні змагання з боротьби куреш.

У фестивалі взяли участь делегації з усієї України, а також гості з Греції, Кіпру та інших країн, зірки грецької естради.

Також маріупольці та гості міста насолодилися концертною програмою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Детальніше за посиланням: https://www.facebook.com/photo/?fbid=186509033557226&set=pcb.186375280237268