Сьогодні у с.Бойове відбулось свято з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.
День захисників та захисниць України - це свято мужності і патріотизму, святом історії і добра, свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину.
Це – свято України, свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право на незалежність рідної країни; свято вшанування козацької доблесті і відваги, свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. Це день всіх героїв сучасності, які мужньо захищають кордони України. Указом Президента України 14 жовтня – День святої Покрови – оголошено Днем українського козацтва та Днем Захисників України. Це обумовлюється тим, що на захисті нашої країни мужньо оберігають нас не тільки чоловіки, а й жінки які не побоялися залишити свої домівки та своїх дітей . У Збройних Силах України проходять службу і працюють понад 58 тисяч жінок. З них майже 30 тисяч — військовослужбовиці, понад 900 — старші офіцери. За роки війни на Донбасі статус учасниць бойових дій отримали майже 10 тисяч жінок. Для кожної з них День захисника — професійне свято.
14 жовтня церкви східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами.
Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.
З ранку у Свято-Покровському храмі с.Бойове проходила служба, на якій були присутні жителі села, гості, мешканці району, військовослужбовці. На площі перед храмом проходили урочисті заходи.
З вітальним словом до присутніх звернувся Нікольський селищний голова Василь МІТЬКО:
“Військові традиції не вмирають, доки існує сам народ, доки розвиваються його збройні сили. 14-го жовтня ми віддаємо данину любові та поваги до вас, хто носить почесне звання захисники та захисниці України, уособлюєте всі етапи розвитку нашого славетного війська: ви ті, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, був чи є учасником нерівної боротьби в АТО, несе сьогодні нелегку військову службу у збройних Силах України. Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які уславлюють козаків. Тож хай живе і донині слава козацька, слава України. Щиро зичимо вам доброго здоров’я, щастя, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!”
Василь Михайлович урочисто нагородив за сумлінне виконання службових обов’язків по захисту територіальної цілісності країни в районі проведення Операції об’єднаних сил на території Донецької області, вагомий особистий внесок у зміцнення бойової та мобілізаційної готовності, значний внесок у справу боротьби зі злочинністю, особисті заслуги у забезпеченні законності і правопорядку та з нагоди Дня захисників та захисниць України Грамотами Нікольської селищної ради військовослужбовців частин, що дислокуються на території селищної ради, працівників відділення поліції №1 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області та першого відділу Маріупольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Зі словами привітань до гостей свята звернулись Вадим ПІКУЗ - заступник голови Маріупольської районної ради, Юрій ТЕРНАВСЬКИЙ - гендиректор ТОВ «Управління громадського харчування та торгівлі», та Микола КРИМСЬКИЙ - Благочинний Нікольського благочинного округу, протоієрей, настоятель Свято-Покровського храму, Олександр ДЕМ’ЯНЕНКО - начальник першого відділу Маріупольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Зі сцени лунали пісні у виконанні творчих колективів закладів культури селищної ради, на площі 6 старостинських округів селищної ради підготували виставки, фотозони та презентації. Діти фотографувались з службовими собаками з пошуку зброї та вибухівки з кінологічного центру ГУ Національної поліції в Донецкій області та з тваринами у фотозоні “Продукція з села. Покровський фермер”.