Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно Указу Президента від 20 жовтня 2009 року. Цього дня традиційно вшановують пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення України та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
У ході Другої світової війни, саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. За даними Інституту національної пам’яті, Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок Другої світової війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 2,8 млн українських військових і підпільників, 5,2 млн цивільних загинули через окупаційний терор та голод в тилу. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тисяч мостів, 28 тисяч сіл, 300 тисяч господарств.
Ми пам'ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.
Представники трудових колективів вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні односельців покладанням квітів та хвилиною мовчання.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису