53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголошує місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок.
Місяць цифрової грамотності відбудеться в межах національного проєкту Дія.Цифрова освіта в листопаді 2021 року.
Ініціативу вже підтримали Київстар, Укрпошта, WOG, Цитрус, robota.ua, Jooble, MEGOGO, «Проєкт підтримки Дія», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції, і перелік партнерів постійно оновлюється.
Стратегічний партнер — швейцарсько-українська Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Інформаційним партнером став Facebook.
Закликаємо долучатися до ініціативи на платформі @Дія.Цифрова освіта (https://www.facebook.com/diia.education), де можна безоплатно дивитися освітні серіали, які допоможуть розвинути цифрові навички.
Щодня впродовж місяця можливо буде:
??скласти національний тест з цифрової грамотності Цифрограм для громадян, а також Цифрограми для вчителів, медиків, держслужбовців, міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL
??взяти участь у конкурсах на тему цифрової грамотності з подарунками
??взяти участь в освітніх онлайн-подіях
??ознайомитись з покроковими інструкціями щодо використання онлайн-сервісів
Інформацію про активності в межах Місяця цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегом #DigitalMonth.
Нагадаємо, однією зі стратегічних цілей Міністерства цифрової трансформації України є навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.
Фото без опису