Сьогодні, 16 листопада, відбулась робоча зустріч селищного голови Василя МІТЬКО з начальником Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергієм ТРОФАНЧУКОМ та в.о. заступника начальника управління Олегом КАПЛЕНКО.
На зустрічі обговорили питання про необхідність прийняття спільних заходів для покращення стану малої річки Каратиш (лівої притоки р. Берда довжиною 41 км), яка протікає по території Нікольської та Мангушської територіальних громад Маріупольського району.
Обстеження цього водного об’єкту фахівцями Сіверсько-Донецького БУВР показало, що річка терміново потребує ревіталізації. Причиною її пересихання є заростання русла очеретом, а прилеглої руслової і прируслової частини чагарником і деревостоєм. До того ж місцеві мешканці перегороджують русло річки, використовуючи її як ставок для вирощування водоплавних птахів.
Для відновлення вільної течії річки та покращення її гідрологічних умов вкрай необхідно усунути штучні перешкоди та провести розчистку русла від мулу і зайвої рослинності. Виконання комплексу робіт з ревіталізації малої річки призведе до відновлення біорізноманіття річкової екосистеми та покращення якості води як у річці, так і в колодязях місцевого населення.
Також обговорили питання посиленні співпраці з питань інвентаризації водних об’єктів на виконання Рішення РНБО «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» та нововведення у звітності за спецводокористування за 2021 рік, які стосуються подання звітів за формою 2ТП-водгосп (річна) виключно в електронному вигляді через Портал електронних послуг Держводагентства https://e-services.davr.gov.ua/ вже починаючи з 1 січня 2022 року.
Фото без опису