Одноразове                                                        (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб: які санкції передбачені за несплату або сплату в неповному обсязі суми збору?

 

 

 

      Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з 01 вересня 2021 року стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів  (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності  та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені  не в повному обсязі податки і збори.

       Згідно з абзацом другим пункту 12 підрозділу 94 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу сплата збору з одноразового  (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

    У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування, ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом:

першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової  (спеціальної) добровільної декларації;

 

другого платежу - до 01 листопада 2023 року;

третього платежу – до 01 листопада 2024 року.

У випадку несплати  або сплати в неповному обсязі  суми збору з одноразового  (спеціального) добровільного декларування, зазначеної в одноразовій  (спеціальній) добровільній декларації, у встановлений  строк одноразова (спеціальна) добровільна декларація  вважається неподаною та на декларанта не поширюються державні гарантії та звільнення від відповідальності.

        Дізнатися про всі новації податкового законодавства можливо на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook,  у разі виникнення додаткових питань звертатися до Нікольської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області за адресою: 87000, Донецька область, смт. Нікольське, вул. Свободи, 128.

 Фото без опису