Сьогодні, 14 грудня 2021 року, відбулось засідання 21 сесії селищної ради 8 скликання. На засідання головував Василь МІТЬКО, в роботі сесії взяли участь голова Маріупольської районної ради Степан МАХСМА, депутат районної ради, представники громадськості та ЗМІ.
На порядку денному сесії було 73 питання.
Особливу уваги депутати та присутні приділили питанню про створення загальногеологічного підземного заказника місцевого значення на території Нікольської селищної ради. Назву рішення "Про розгляд пропозиції щодо створення загальногеологічного заказника місцевого значення" викладено в новій редакції : доповнено словами "підземний заказник".
Були затверджені план роботи Нікольської селищної ради на І півріччя 2022 року, план діяльності Нікольської селищної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, затвердити режим роботи відділу ЦНАП (з доповненнями) - з цих питань доповів секретар селищної ради Михайло ПАВЛИШИН.
Також були внесені зміни до рішень селищної ради "Про затвердження Програми розвитку та підтримки первинної медико - санітарної допомоги та підтримки первинної медичної допомоги на 2021-2023 роки, "про затвердження фінансовго плану КНП "Нікольська центральна лікарня" в частині видатків на оплату енергоносіїв - доповідали директор КНП "ЦПМСД" Олена Черниця та директор КНП "Нікольська центральна лікарня" Сергій ШАМЛІ.
Рішенням сесії також затверджена гранична чисельність працівників комунальних закладів культури та мистецької школи на 2022 рік, внесені зміни до Іміджевої програми Нікольської селищної ради на 2021 рік, до бюджету Нікольської селищної ради та Програми економічного та соціального розвитку селищної ради на 2021 рік.Також розглянуто декілька питань щодо передачу в оренду комунального майна селищної ради (доповідав Сергій ЮЗВІНКЕВИЧ - перший заступник селищного голови з питань виконавчих органів ради).
В свою чергу селищний голова Василь МІТЬКО вкотре наголосив, що для сталої роботи громади по забезпеченню потреб всіх галузей необхідний комплексний підхід до вирішення всіх економічних питань - збільшення дохідної частини бюджету, модернізація, оптимізація системи освіти, своєчасні надходження до бюджету громади податків від оренди землі, нерухомості, легалізації робочих місць, акцизного податку.
Заслухані були 49 питань про затвердження проєктів землеустрою одовідведення земельних ділянок у власність громадянам, про затвердження технічної документації із землеустрою, про затвердження переліку земельних ділянок водного фонду разом з розташованими на них водними об'єктами для підготовки лотів до проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди та надання дозволу на розробку відповідної документації (доповідала ЯЛІ Анна - провідний спеціаліст відділу земельних ресурсів та розвитку сільських територій).