20 грудня 2021 року було укладено меморандум про співпрацю і партнерство Маріупольської районної ради та міжнародною компанією СТ «Ай.Ем.Ті.Ді. - Інтернешнл» в межах реалізації Програми «IMTD» (USA) «Оздоровлення економіки України».
Завдяки децентралізації, створені територіальні громади можуть приймати безліч самостійних рішень на користь своєї громади й одним із таких рішень є участь у Програмі «Оздоровлення економіки України»David Kartozia USA».
Сьогодні відбулась зустріч селищного голови Василя МІТЬКО з представниками СТ «Ай.Ем.Ті.Ді. ІНТЕРНЕШНЛ». Докладно про роботу та про Програму "Оздоровлення України", яка дає можливості реалізувати бізнес-ідеї та бізнес - стартапи, підтримати працюючий бізнес, фермерство і виробництво, розширити товарні і ресурсні ринки, розвинути інфраструктурний бізнес громади розповіли Роман БЕНДАС- голова правління/генеральний директор СТ , Роман КАЗИМІРЕЦЬ -перший заступник Генерального директора, директор ТОВ “ІМТД - Інтернешнл “Ресурс”, Ольга БОДНАР - виконавчий директор СТ “ІМТД - Інтернешнл”, Світлана СУДОМИР - керівник компанії “Наукова група” “Science Group” ІМТД - Інтернешнл, представник-координатор в Маріупольському районі СТ «ІМТД-Інтернешнл», депутат Маріупольської районної ради Станіслав НІКОЛАЄВ.
На зустрічі обговорили координацію дій і можливості співпраці Нікольської громади та Споживчого Товариства та«Ай.Ем.Ті.Ді. ІНТЕРНЕШНЛ.
Споживче Товариство «Ай.Ем.Ті.Ді. ІНТЕРНЕШНЛ», це офіційний представник в Україні Інституту багатовекторної дипломатії IMTD (США).
Інститут багатовекторної дипломатії (IMTD) – є ініціатором та Головною організацією по реалізації програми “Оздоровлення економіки” для України, Грузії та Молдови, як для країн пострадянського простору, що постраждали у наслідок локальних військових конфліктів та у подальшому, ще для багатьох країн світу.
Програму “Оздоровлення економіки” розроблено інтернаціональною командою проектного стратега-аналітика, автора Програми – Давида Картозія (США).
Мета ПРОГРАМИ – надання міжнародної комплексної гуманітарної допомоги населенню України від неурядових миротворчих організацій та інших благодійних джерел; розвиток кооперації в Україні; надання системної організаційної, фінансової та експертної допомоги представникам малого та середнього бізнесу; сприяння налагодженню співпраці з органами державного управління та місцевого самоврядування у питаннях: децентралізації, розвитку економіки, соціальної сфери, територій, інфраструктури та комунального бізнесу в Україні, просвітницька та освітня діяльність.