Шановні платники податків

 

Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що фізичні особи, які мають змінені дані (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо), у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог Податкового кодексу України, до податкового органу повинні подавати заяви за формою № 5 ДР або заяви № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової карки платника податків і мають відмітку у паспорті). Заяви визначені Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженим наказом МФУ від 29.09.2017 №822, зареєстрованим у  Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1036/31174.

Повідомити про зміни можливо, як особисто (чи за довіреністю), звернувшись до податкового органу або подати відповідні заяви за допомогою електронних сервісів ДПС. Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Внесення змін у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання такої Заяви до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого контролюючого органу строк внесення змін у Державному реєстрі може бути продовжено до п’яти робочих днів. 

Фізичній особі може бути відмовлено у внесенні змін та/або видачі документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, або внесенні відмітки до паспорта, у разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій Заяві за формою № 5 ДР або заяві за формою № 5 ДРП, яке можливо бути встановлено після вашого звернення до контролюючого органу.

 

Дізнатися про всі новації податкового законодавства можливо на офіційних сторінках ГУ ДПС у Донецькій області, або за адресою: 87000, Донецька область, смт. Нікольське, вул. Свободи, 128 (Нікольська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Донецькій області) та за телефоном 06246-21987.

 

Фото без опису