Сьогодні у селищній раді відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням селищного голови Василя МІТЬКО.
Ситуація із захворюваністю на ГРВІ та COVID - 19 ускладнюється, про це на засіданні доповіли начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Петро МАРКОВ, директор КНП "Нікольський ЦПМСД" Олена ЧЕРНИЦЯ та директор КНП "Нікольська центральна лікарня" Сергій ШАМЛІ, Новий COVID-штам Омікрон частіше призводить до інфікування та має менший інкубаційний період, який складає в середньому 3 доби та вражає дітей віком від 6 до 18 років, здебільшого це пов’язано з тим, що вони не вакциновані.
З метою попередження випадків масового зараження у дитячих колективах на комісії було розглянуто рішення щодо переведення закладів загальної середньої освіти Нікольської громади та закладів позашкільної освіти : ДЮСШ, Нікольської мистецької школи, Інклюзивно-ресурсного центру, Будинку дитячої творчості на дистанційне навчання з 3 лютого 2022 року.
Також на засіданні обговорили питання обов'язкової вакцинації працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств громади, педагогічних та медичних працівників.