Питання працевлаштування та добору кадрів за фахом і за рівнем професіоналізму, завжди, є актуальними на ринку праці і потребують постійного аналізу та вирішення.

Відповідно до п.4 ст.50 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі подавати центрам зайнятості, інформацію про попит на робочу силу (вакансії) незалежно від місцезнаходження.

Звіт подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії(й).

Надання роботодавцем відомостей про вакансії до служби зайнятості дає змогу спільними зусиллями вирішувати проблеми добору кадрів та працевлаштування безробітних, сприяє вирішенню кадрових питань самих роботодавців та збільшенню кількості пропозицій роботи для громадян. Саме така співпраця забезпечує  реалізацію права мешканців громад на працю та соціальний захист.

Неподання інформації про вакансії за формою № 3-ПН стримує працевлаштування зареєстрованих безробітних та призводить до збільшення видатків Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на виплату допомоги по безробіттю.

Форма звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) та порядок її подання затверджені наказом Мінсоцполітики від 31 травня 2013 року № 316.

 Датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

У разі відсутності потреби здійснення добору працівників та зайняття вакансії роботодавець може самостійно повідомити про це фахівців  центру зайнятості у будь-який зручний для нього спосіб: у письмовій чи усній (телефонній) формі, а також через відмітку в корінці направлення на працевлаштування на вакансію, видане безробітній особі. У разі повідомлення роботодавцем про укомплектування вакансії добір претендентів на неї центром зайнятості припиняється.

Для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму № 3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості, незалежно від місцезнаходження роботодавця, а також засобами електронного зв’язку та через «Електронний кабінет роботодавця». 

Якщо у Вас є питання щодо заповнення або подачі форми №3-ПН Ви можете зателефонувати до відділу взаємодії з роботодавцям Нікольського районного центру зайнятості за телефонами 2-09-94, 066 897 2990 або звернутися безпосередньо до центру зайнятості за адресою: смт.Нікольське, вул.Паркова,25 каб.3