Одноразове добровільне декларування доходів – з 1 вересня 2021 року

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що ДПС України працює над імплементацією Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Житлова нерухомість: звірка даних з контролюючим органом

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:

За два тижня липня на Донеччині офіційно працевлаштоване більше 6 тисяч працівників

З 01 липня поточного року розпочата широкомасштабна інспекційна кампанія Головного управління ДПС у Донецькій області спільно зі Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці, спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю без укладення трудових договорів з працівниками, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок. У ході цієї кампанії проводиться ціла низка спільних заходів, як інформаційних, так і контрольних для детінізації трудових відносин.

Донеччина: надходження до державного бюджету склали 7 мільярдів гривень

За результатами роботи протягом першого півріччя 2021 року фахівцями податкової служби Донецької області забезпечено надходження до Державного бюджету України у сумі 7 млрд гривень, що на 58%, або на 2,6 млрд грн більше за торішні показники.

Програмні РРО: особливості перереєстрації

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до п. 8 розділу II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016  року № 547» (далі – Порядок № 317) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316602) (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява) з позначкою «Перереєстрація».

Податкова Донеччини надала за І півріччя 2021 року більше 83 тис. адмінпослуг платникам податків

Як повідомили в управлінні електронних сервісів ГУ ДПС у Донецькій області, за шість місяців поточного року платникам податків Донеччини надано 83,2 тис.  адміністративних послуг.

Припинення підприємницької діяльності: остання декларація платника єдиного податку

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що згідно з п.п. 2 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі припинення юридичної особи (крім перетворення) або припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем відповідно до закону – в день отримання відповідним контролюючим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення.

Надходження від туристів Донеччини склали більше мільйону гривень

Платники податків Донеччини, які здійснюють діяльність у туристичній сфері, впродовж першого півріччя 2021 року сплатили до місцевих бюджетів Донецького регіону 1,2 млн грн туристичного збору, що на 313,9 тис. грн більше за торішні показники.