Сприяємо легалізації найманої праці

   З метою недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин фахівці Нікольського районного центру зайнятості здійснюють заходи щодо легалізації “тіньової” зайнятості населення.

   Для попередження негативних наслідків незадекларованих трудових відносин фахівці Нікольського районного центру зайнятості проводять робочі зустрічі з роботодавцями громади. Основна мета таких зустрічей – спрямувати керівників підприємств установ, організацій та фізичних осіб-підприємців громади на створення легальних трудових місць для населення та гарантій у майбутньому, як для роботодавця так і для робітника.

    Під час робочих зустрічей ми інформуємо про те, що відсутність цивілізованих трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником не дає можливості цим двом сторонам захистити свої права, а також свідчить про порушення ними чинного законодавства. Нелегально працюючий громадянин не отримує передбачених законодавством соціальних пільг, гарантій, компенсацій, доплат.

   Увага роботодавців акцентується на проведенні інспекційної компанії, яка розпочата з 1 липня Державною службою з питань праці.

   Нагадуємо незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику. Будьте свідомими громадянами, дотримуйтесь законодавства про працю!

Фото без описуФото без описуФото без опису