30 липня , у день народження загиблого молодшого сержанта, учасника АТО ЯБЛОНСЬКОГО Миколи Миколайовича (позивний “Коляся”), на кладовищі с.Федорівка селищний голова Василь МІТЬКО та начальник 1 відділу Маріупольського об'єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр ДЕМ’ЯНЕНКО вшанували пам’ять воїна хвилиною мовчання та поклали квіти на його могилу.

Микола Яблонський – наш земляк, був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав своє молоде життя за мир та спокій на рідній землі. Він загинув 7 липня 2016 року поблизу села Лопаскине (Новоайдарський район Луганська область) підірвавшись на керованому фугасі. Указом Президента України № 383/2016 від 2 вересня 2016 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), відзнакою Міністерства оборони України «Знак Пошани».

Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.

Вічна пам’ять і слава захисникам України!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису