Президентом України Володимиром Зеленським 23 серпня 2019 року було підписано указ № 621/2019 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України»

Це день мужніх оборонців та визволителів рідної землі. Тих, хто віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. Їх відвага наповнює наші серця і душі гордістю та вірою. Захищаючи свою Батьківщину, вони показали незламність духу та патріотизм. Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.
Згадаємо сьогодні у наших молитвах усіх Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Нехай пам'ять про них згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення України.

Фото без опису